Gå til indholdInklusion af børn og unge med autisme


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

151 sider

Udgivet

2019

Originaludgave

2019


Beskrivelse


Om betingelser for og metoder til inklusion af børn og unge med autismespektrumforstyrrelser (ASF) i folkeskolen


Anmeldelser (3)


28. okt. 2019

Bør børn og unge med autisme inkluderes? Denne vigtige diskussion tages op til debat, og der gives desuden, ud fra evidensbaseret viden, masser af gode råd til hvordan inklusion kan lykkes, inden for de rette rammer. Relevant både for forældre til skolesøgende børn, samt alle der arbejder inden for skolevæsenet, både lærere, pædagoger og ledere.

Denne bog, skrevet af psykolog Charlotte Ryhl, ejer af Autismeviden, handler om inklusion af børn og unge med autisme i folkeskolen. Den diskuterer de udfordringer, denne gruppe møder hver dag i deres skolegang, og der gives også mange forslag til måder, hvorpå disse kan løses. Læseren får en forståelse af de udfordringer som lærere, elever og forældre står overfor, når børn og unge skal inkluderes. Den afsluttes med en diskussion af de forskellige skoleformer og hvorvidt skolen er rustet til opgaven.

Bogen er velskrevet og en fornøjelse at læse ud fra et akademisk synspunkt. Den er teoretisk velfunderet, og man kan virkelig lære meget af den. Bogen har en udførlig referenceliste, oversigt over bilag, samt et register.

Er du interesseret i videre læsning om emnet anbefaler Charlotte Ryhl bl.a. Specialpædagogik i skolen


Inklusion og eksklusion


og Inklusion og eksklusionEr du interesseret i videre læsning om emnet anbefaler Charlotte Ryhl bl.a. Specialpædagogik i skolen og Er du interesseret i videre læsning om emnet anbefaler Charlotte Ryhl bl.a. Specialpædagogik i skolen og Inklusion og eksklusion.

Lektørudtalelse

Af

Rikke Andersen

P [online]

Af

Karen Vedel Nielsen

2020-01-28

Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Af

Karin Riber

Årg. 57, nr. 2 (2020)


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2020

Punktskrift

2020

Bog

2019