Gå til indholdIngenmandsland : en fortælling om afmagt og kærlighed


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

174 sider

Udgivet

2009

genre/form

erindringerOriginaludgave

2009


Beskrivelse


Handler om afmagt og kærlighed mellem forfatteren og hendes datter, Emilie, der som 14-årig fik leukæmi og dør året efter. Om hendes sorg og smerte over at have mistet sit eneste barn og dermed skal lære at leve med tabet


Anmeldelser (6)


21. apr. 2009

Bogen kan læses af alle, der vil finde emnet interessant, og af dem, der gerne vil have flere synsvinkler på sorgarbejde end de gængse, der bl.a. beskrives i Den nødvendige smerte, 2007.

Kløvedal (AK) har i 2006 udgivet Bangebuks, og skrevet flere børnebøger. I 2003 fik hendes 13-årige datter Emilie leukæmi, og hun døde 11 måneder senere efter et meget hårdt sygdomsforløb med mange smerter. I bogen beskriver AK, hvordan hun oplevede både sygdomsforløbet, og hvordan det har været bagefter, egne følelser og andres reaktioner. Det er ikke en kronologisk beskrivelse af forløbet. AK opdeler tiden i flere temaer: fx behandling, gode og dårlige oplevelser med personalet, håb og angst. I sidste del "Om at bære det ubærlige" beskriver hun, hvordan hun levet med smerten og sorgen som en evig påmindelse om datteren, der døde fra hende. Det er ikke en episode i livet, hun kommer over eller lever med som et fjernt minde. AK er god til at levendegøre sine følelser og refleksioner over datterens sygdom og død, og det er en meget bevægende beretning, vi præsenteres for.

Der er mange forældre, der har skrevet om deres barns urimelige død. AK kommer et stykke videre, fordi hun i forvejen kan bruge sproget og formidle sine følelser.

Det er en meget smuk og bevægende bog, som jeg tror vil kunne hjælpe andre til bedre at forstå den smerte, der vil følge dem hele livet.

Lektørudtalelse

Af

Lis Pedersen

Psykolog nyt

Af

Rita Poulsen

Årg. 63, nr. 16 (2009)

Politiken

Af

Edel Hildebrandt

d. 30. maj. 2009

Berlingske tidende

Af

Else Cornelius

d. 27. maj. 2009

Kristeligt dagblad

Af

Dorte Remar

d. 2. maj. 2009

Fokus på kræft og sygepleje

Af

Joan Lindholm

Årg. 31, nr. 1 (2011)


Informationer og udgaver

Ebog

2017

Lydbog (cd-mp3)

2016

Bog

2009

Lydbog (net)

2009