Bøger / faglitteratur

Ingen skæve tænder, tak! : mød tandlægen Dr. Mew : sådan får dit barn en sund livsstil og et velproportioneret attraktivt ansigt


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. maj 2013

af

af

Mette Fersum

d. 6. maj 2013

En bog til forældre, der vil vide noget om hvordan de undgår at deres børn får skæve tænder. Faktisk synes jeg også den metode der anvendes, henvender sig til voksne, der døjer med dårlig vejrtrækning, astma eller lign. Det nævner forfatteren også selv.

Forfatteren (irer, og læge) har tidligere skrevet Luk din mund og Stop snorken, søvnapnø og søvnløshed. Denne nye bog handler primært om børns tænder og et pænt ansigtsudtryk. Den er skrevet i samarbejde med tandlægen Dr. Mew, som siden 1960'erne har arbejdet med hvordan børn undgår tandudtrækning og bøjle på tænderne. De arbejder med Buteyko metoden, som handler om at lære at trække vejret gennem næsen, i stedet for gennem munden, som mange har tendens til. Hvis børnene fra ca. 8 års alderen lærer en korrekt vejrtrækningsform og hvordan de skal synke rigtigt, kan de helt undgå tandlægeindsats i forhold til skæve tænder. Lider man af KOL, astma, søvnapnø eller lignende, kan metoden med at lukke munden og bruge næsen afhjælpe dette hos både børn og voksne. Set fra en æstetisk side er en korrekt vejrtrækningsmetode vigtig for et godt helbred, og et smukt ansigt. Se fx www.buteykoclinic.dk/ eller astmacare.dk.

Der er ikke andre danske bøger om lige specifikt Buteyko metoden og tænder, men jeg synes alligevel at denne bog Kan man bide fra sig - uden tænder?, 2012 også har en holistisk tankegang til tænder.

Det er en interessant og oplysende bog, med et meget enkelt virkningsmiddel til at få rettet tænderne op.