Gå til indholdBøger / faglitteratur

Indvandrerne og det danske uddannelsessystem


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

226 sider: ill.

Udgivet

2008

Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Analyser af hvilke barrierer, der forhindrer unge med indvandrerbaggrund i at drage nytte af de eksisterende uddannelsesmuligheder i Danmark


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. nov. 2008

af

af

Jytte Bræmer

d. 7. nov. 2008

Bogen bør interessere politikere og alle, der beskæftiger sig med integrationsområdet.

Integration handler i høj grad om at være en del af arbejdsmarkedet. Indgangen til det er uddannelse, og derfor er spørgsmålet om, hvordan vi får indvandrernes børn til at tage en uddannelse i samme grad som danskere, et påtrængende tema for politikere og professionelle indenfor integrations- og uddannelsesområdet. Bogen formidler resultaterne af et forskningsprojekt, der fokuserer på indvandrernes forhold til uddannelsessystemet. Bogens indledende afsnit konkluderer, at udviklingen bevæger sig i den rigtige retning, men der er stadig stor forskel på den andel af indvandrere, der får en uddannelse set i forhold til danske unge. Bogen gennemgår resultaterne af PISA Etnisk, der påviser, at der allerede i folkeskolen sker en diskvalificering. De unge af anden etnisk herkomst kommer ud af folkeskolen med ringere redskaber til at komme videre i uddannelsessystemet. Forskerne har desuden undersøgt andre faktorer, der kan være årsagen til den mangelfulde uddannelse. Holdninger, forældrestøtte, økonomiske incitamenter mv. Forskningsresultaterne er formidlet i en let og velstruktureret form og samler en mængde statistiske data, der kan bruges som dokumentation i mange sammenhænge.

Den bør afløse Udlændinges vej gennem uddannelsessystemet, 2004, da den emnemæssigt dækker det samme, men har opdateret hele det statistiske materiale.

Formidling af forskningsresultater om indvandreres forhold til det danske uddannelsessystem.


Undervisere.dk

Årg. 3, aug (2009)

af

af

Lotte Svane Strange Petersen

Årg. 3, aug (2009)


Social kritik

Årg. 21, nr. 117 (2009)

af

af

Preben Etwil

Årg. 21, nr. 117 (2009)


Økonomi & politik

Årg. 82, nr. 4 (2009)

af

af

Mikkel Mailand

Årg. 82, nr. 4 (2009)Informationer og udgaver

2008

Bog

Torben Tranæs

Gyldendal

2017

E-bog

Torben Tranæs

Gyldendal, Edition 1