Bøger / faglitteratur

Illusionen om Gud


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Forsøg på at bevise, at Gud er en illusion. Hovedargumenterne for at tro på et højere væsen forkastes og usandsynligheden af Guds eksistens demonstreres. Det eneste man skal tro på er naturvidenskaben.

Indhold

En dybt religiøs ikke-troende ; Hypotesen om Gud ; Beviser for Guds eksistens ; Hvorfor der næsten med sikkerhed ikke er nogen Gud ; Religionens rødder ; Moralens rødder : hvorfor er vi gode? ; Den "gode" bog og den moralske zeitgeist ; Hvorfor så sur på religion? ; Barndom, indoktrinering og vejen væk fra religion ; Et stærkt tiltrængt hul


Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Hans Michelsen

2007

I denne debatbog søger forfatteren at bevise, at Gud er en illusion, og han forkaster hovedargumenterne for at tro på et højere væsen og demonstrerer usandsynligheden af Guds eksistens. Det eneste man skal tro på er naturvidenskaben.

I lange, velskrevne kapitler krydret med mange anekdoter (som dog bruges som bevismateriale), forsøger forfatteren at gendrive bl.a. bibelske udsagn og de såkaldte gudsbeviser (Aquinas, Anselm osv.). Han er biolog, darwinist og anerkendt videnskabsformidler, og han tror kun på naturvidenskaben og det, der kan måles og vejes. Clement Kjersgaard påviser bl.a. i sit engagerede, kritiske forord, at den fundamentalisme, forfatteren kæmper imod, er sjældent forekommende, for menneskeheden består for det meste af moderate troende og moderate ateister.

Bogen føjer sig ind i rækken af andre ateistiske skrifter som Troens fallit : religion, terror og fornuftens fremtid, Brev til en kristen nation, 2007 og Russels: Hvorfor jeg ikke er kristen, 2007.

Forfatteren benytter sig af den samme argumentationsform, som han kritiserer sine modstandere for. Han er naturvidenskabsfundamentalisten mod den postulerede religiøse fundamentalist. Hans anvendelse af humor for at gøre modstanderne til grin er uvidenskabelig og fungerer kun som et underholdningsmoment. Som debatbog og indlæg i debatten om Guds skaberværk eller naturvidenskabens Big Bang skal bogen naturligvis være repræsenteret på biblioteket.


Kristeligt dagblad

d. 12. okt. 2007

af

af

Erik Bjerager

d. 12. okt. 2007


Jyllands-posten

d. 29. okt. 2007

af

af

Dennis Nørmark

d. 29. okt. 2007


Religion

2008, nr. 2

af

af

Allan Poulsen

2008, nr. 2


Bogmarkedet

Årg. 153, nr. 19 (2007)

af

af

Jens Jørgen Kjærgaard

Årg. 153, nr. 19 (2007)


Aktuel naturvidenskab

2008, nr. 1

af

af

Peter C. Kjærgaard

2008, nr. 1


Berlingske tidende

d. 13. okt. 2007

af

af

Nils Gunder Hansen

d. 13. okt. 2007


Præsteforeningens blad

Årg. 98, nr. 16 (2008)

af

af

Kirstine Helboe Johansen

Årg. 98, nr. 16 (2008)