Bøger / faglitteratur til børn / undervisnings-materiale

Ildsluger


Beskrivelse


Om gøglerne Ewans og Johans arbejde med at sluge ild. Om teknikken med fakler, petroleum i munden og faren ved at arbejde med ild. Kort tekst ledsaget af fotos.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. sep. 1998

af

af

Tove Delica

d. 30. sep. 1998

I letlæsningsserien Læs Dansk Fakta fortælles her om gøglerparret Ewan og Johan, der dyrker den spændende og far lige disciplin at sluge ild. I et enkelt sprog med korte sætninger hører vi om, hvordan de to fyre bærer sig ad. Hver anden side er fotos i farver og sort/hvid, der illu strererteksten. Billederne har et vist ens præg, idet de fleste er taget nedefra med ilden op mod himlen. Farerne ved at dyrke denne sport beskrives også, ligesom det til slut pointeres, at det ikke lige er noget for den forudsætningsløse læser at kaste sig ud i. Bogen er let at gå til og kan læses af børn fra ca. 9 år. Dog tror jeg, at de fleste børn vil finde emnet af lidt perifer interesse. Den korte tekst kan give en forsmag på emnet, men mere interesserede må læse videre i afsnit i cirkusbøger. Forfatteren har i samme serie skrevet bogen Orkaner 1996.


Bibliotekernes vurdering

d. 30. sep. 1998

af

af

Hans Radsted (skole)

d. 30. sep. 1998

Serien Læs dansk fakta henvender sig til begynderlæsere, her fra ca. 9 år omkring slutningen af 2. klasse. BogSatsen er overskuelig og teksten er varieret i opbygningen. Den er skrevet i korte linier og sammensatte ord er delt. Bogen handler om den specielle kunst at kunne spy ild, og det fortælles der ganske dækkende om. Vi hører om forberedelserne til forestillingen, dens gennemførelse, og om faren ved at arbejde med ilden. Teksten støttes godt af mange vellykkede fotos i sort-hvid og farve, og bogen slutter med en anbefaling til eventuelle kommende gøglere om ikke at forsøge sig med at puste ild. Det er mere sikkert f.eks. at øve sig på at jonglere. Bogen kan bruges som led i læsetræningen, men kan også danne udgangspunkt for træning i projektarbejdsformen med f.eks. cirkus som udgangspunkt.


Folkeskolen

Årg. 115, nr. 46 (1998)

af

af

Mogens Bille

Årg. 115, nr. 46 (1998)


BUM

Årg. 16, nr. 3/4 (1998)

af

af

Svend Engelbrechtsen

Årg. 16, nr. 3/4 (1998)