Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

I strid med sandheden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

350 sider

Udgivet

2014

Ophav

Henrik Sten-Knudsen(forfatter)
Genre og formroman, spænding
Originaludgave

2014


Beskrivelse


Advokaten Thomas Egelund beskikkes som forsvarer for en mand, som arresteres i lufthavnen med en pistol. Der viser sig at være mange modstridende spor og dobbeltspil involveret i den komplicerede sag med linjer tilbage til 10 år tidligere i 1982


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. maj. 2014

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 8. maj. 2014

Samme læsere som til Le Carres eller Davidsens bøger og andre bøger om agenter og spioner samt deres skumle aktiviteter og politiske dobbeltspil i skyggen af Muren og Den Kolde Krig.

Forfatteren er bl.a. journalist, og hans evne til research viser sig i bogen, der foregår i 1992 med linjer tilbage til 1982 og tidligere. En ung advokat, Thomas, beskikkes som sagfører for den polsk/danske mand Viktor, der tages i Københavns Lufthavn med en pistol. Under arbejdet med at finde sagens rette sammenhæng krydser Thomas klinger med politi og PET samt en gammel gruppe spioner og sporene krydser også Thomas fars fortid som kommunist. Thomas involveres på flere måder i Viktors søster Sara, og desuden influerer de to søskendes fars mystiske død i 1982 massivt på den aktuelle sag. De mange personer, de parallelle forløb og den aktuelle politiske baggrund til de forskellige tider samt dens afledte indflydelse på sagens gang gør plottet noget komplekst. Det kræver koncentreret læsning at bevare fokus. Rimeligt velskrevet og spændende klassisk, spionthriller, der er en god debut, men mere økonomisering med plotelementer ville have gjort den endnu bedre.

Uden at have litterært niveau og spændingskurve som Le Carres bøger må stilen siges at være den samme som og på niveau med Henrik Magnussens Den røde skygge.

Velskrevet og spændende, klassisk spionthriller, der foregår i Danmark i en kompleks sag med mange sidehandlinger og dobbeltspillende involverede med egne formål. En god dansk debut.


Berlingske tidende

d. 13. jun. 2014

af

af

Merete Reinholdt

d. 13. jun. 2014


Politiken

d. 1. aug. 2014

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 1. aug. 2014Informationer og udgaver

2014

Bog

Henrik Sten-Knudsen

Lindhardt og Ringhof, 1. udgave

2014

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Jesper Borup

Audioteket

2014

E-bog

Henrik Sten-Knudsen

Lindhardt og Ringhof, 1. e-bogsudgave

2015

Lydbog (online)

indlæser: Jesper Borup

Nota

2014

Lydbog (online)

indlæser: Jesper Borup

Lindhardt og Ringhof