Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

I støv og aske


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

369 sider

Udgivet

2018

Ophav

Ilse M. Haugaard(oversætter)
Genre og formroman, krimi, politiromaner, romaner
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Krimi. Makkerparret Hanne Wilhelmsen og Henrik Holme har hver for sig blikket rettet mod dels et drab der er kamufleret som selvmord, dels en gammel drabssag, hvor den forkerte blev dømt. Kan sagerne også forbindes til en aktuel kidnapningssag?


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. jan. 2018

af

af

Helle Winther Olsen

d. 3. jan. 2018

Hele Norge er optaget af en kidnapningssag, mens makkerparret Hanne Wilhelmsen og Henrik Holme hver for sig har blikket rettet mod dels et selvmord, der ser mistænkeligt ud, dels en gammel drabssag, hvor den forkerte blev dømt. Norsk og fin karat for kræsne krimilæsere.

Hanne Wilhelmsen, der kom til skade under en sag og nu sidder i kørestol, udgør sammen med den begavede, neurotiske kriminalassistent Henrik Holme hele afdelingen for uopklarede sager. Mens Henrik kigger på en såkaldt cold case, er Hanne optaget af en aktuel, men dårligt efterforsket sag. Samarbejde får de brug for, da hele tre cases der ikke umiddelbart ser ud til at have noget med hinanden at gøre, viser sig at være nøje forbundne: En kontroversiel, anti-islamisk bloggers selvmord er måske et drab; en mand har sonet 8 år for hustrudrab, men soningen gælder en anden sag, og endelig optræder skyld og hævn også i forbindelse med en kidnapning.

Anne Holt er en velskrivende krimiforfatter, som formidler aktuelle samfundstemaer og -konflikter, der ikke ligger langt fra de danske. Hun skaber her et snedigt spind der lukker op til meget forskellige miljøer og til mennesker med komplekse følelser og holdninger. Herunder også relationerne mellem Hanne og hendes makker, der udvikles og uddybes i denne 11.bog om Hanne Wilhelmsen. Bogen kan læses selvstændigt.

Andre norske krimiforfattere med højt kvalitetsniveau i plot, personportrætter og samfundsskildring er fx Karin Fossum, Jo Nesbø og Kjell Ola Dahl.


litteratursiden.dk

d. 21. feb. 2018

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 21. feb. 2018

Anne Holt har gjort det igen. Hun skriver reflekterende og mesterligt om ondskaben i endnu en meget spændende kriminalroman om et muligt justitsmord og et selvmord. Efterforskerne Hanne Wilhelmsen og...


Litteratursiden.dk [online]

d. 21. feb. 2018

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 21. feb. 2018


Berlingske tidende

d. 17. feb. 2018

af

af

Merete Reinholdt

d. 17. feb. 2018Informationer og udgaver

2018

Bog

Anne Holt (f. 1958-11-16)

Gyldendal, 1. udgave

2022

Ebog

Anne Holt (f. 1958-11-16)

Modtryk, 1. udgave

2018

Ebog

Anne Holt (f. 1958-11-16)

Gyldendal, 1. e-bogsudgave

2022

Lydbog (net)

indlæser: Camilla Qvistgaard Dyssel

Modtryk

2018

Lydbog (net)

indlæser: Grete Tulinius

Gyldendal

2018

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Grete Tulinius

Gyldendal