Bøger / skønlitteratur / roman

I ørnenes klør


Beskrivelse


Journalisten Rikke Mikkelsen er på Balkan for at dække krigen, hvor hun møder fotografen Alex Collins. Sammen jagter de rygterne om korruption hos Albaniens forsvarsminister. Med livet som indsats opdager de, at sagen er langt større, og snart er de involveret i både våben-, narkotika- og menneskesmugling.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. nov. 2015

af

af

Rikke Bruun

d. 3. nov. 2015

På Balkan raser krigen, og det er med livet som indsats, at journalist Rikke Mikkelsen forfølger en sag om korruption. For læsere af spændingsromaner og med interesse for Balkankrigen.

Rikke Mikkelsen er journalist for Københavneravisen og er sendt til Balkan for at dække krigen. Hun har base i Tirana, hvor hun under et møde med Albaniens forsvarsminister får mistanke om, at han har sin egen dagsorden i forhold til et Storalbanien. Da hun møder den irske fotograf Alex Collins, får hun mulighed for at efterforske sagen, og snart er de to på vej rundt i Albanien på jagt efter en historie om våben- og narkotikasmugling. At færdes rundt i det krigsramte land er ikke ufarligt, og da de er vidner til en likvidering, bliver Alex skudt i skulderen. De to er nu fanget bag en krigslinje, og deres eneste udvej er at flygte via menneskesmuglere til Italien. Bogen er andet bind i serien om journalisten Rikke Mikkelsen. Forfatteren har selv som journalist dækket krigen på Balkan.

En spændingsroman som efter en lidt langsom start tager fart og hvirvler læseren ind i krigen på Balkan i 1990'erne.

Forfatteren har tidligere skrevet Mød mig i SarajevoDen serbiske danskerDe gode søstreFjenden i spejlet, 2002, som er første bind i serien. Leif Davidsen beskæftiger sig også med Balkan i 1990'erne i bøgerne Den serbiske dansker, De gode søstre og Fjenden i spejletForfatteren har tidligere skrevet Mød mig i Sarajevo, 2002, som er første bind i serien. Leif Davidsen beskæftiger sig også med Balkan i 1990'erne i bøgerne , De gode søstre og Fjenden i spejletForfatteren har tidligere skrevet Mød mig i Sarajevo, 2002, som er første bind i serien. Leif Davidsen beskæftiger sig også med Balkan i 1990'erne i bøgerne Den serbiske dansker, og Fjenden i spejletForfatteren har tidligere skrevet Mød mig i Sarajevo, 2002, som er første bind i serien. Leif Davidsen beskæftiger sig også med Balkan i 1990'erne i bøgerne Den serbiske dansker, De gode søstre og .