Bøger / skønlitteratur til børn / roman

I morgen da krigen brød ud


Beskrivelse


Da syv teenagere vender tilbage til civilisationen efter en vandretur i et øde bjergområde, er deres land blevet invaderet af en ukendt krigsmagt ...

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. juni 1998

af

af

Irene Aagaard

d. 18. juni 1998

Første del af en australsk trilogi om venskab, krig og kærlighed for unge. 7 teenagere i 16-18 års alderen tager på vandretur til et øde og utilgængeligt bjergområde kaldet "Hell". Da de vender tilbage til civilisationen er deres forældre væk, husene tomme og husdyr og kæledyr er døde. Landet er blevet invaderet af en ukendt krigsmagt, der har interneret befolkningen i lejre. De 7 unge beslutter sig til, at tage tilbage til "Hell" og forsøge at overleve alene dèr. Snart opstår der imidlertid et ønske om ikke kun at forholde sig passive, og de udtænker en risikofyldt plan om sabotage mod fjenden. Pigen Ellie er udvalgt af gruppen til at fortælle historien om, hvordan de fra den ene dag til den anden bliver voksne og tvinges til at træffe beslutninger, der får vidtrækkende konsekvenser for dem alle. Det er en velskrevet og overbevisende ungdomsbog for de 14-18 årige om, hvor forskelligt mennesker reagerer i en krigssituation. Samtidig er der en fin beskrivelse af Ellies første møde med kærligheden. Forfatteren kendes på dansk fra to andre ungdomsbøger.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. juni 1998

af

af

Flemming Dehn (skole)

d. 18. juni 1998

I morgen da krigen brød ud er 1. del af en australsk trilogi, som handler om unge, venskab, krig og kærlighed. En intens cocktail med mange spændingsmomenter, et flot handlingsforløb og en del uddybende "snak", men det sidste er med til at lægge yderbrikkerne i en - i det store og hele - meget flot mosaik. Det er en stor sag at gå i gang med, men man glemmer hurtigt alt om sidetal. En bog med flere lag, men alligevel en helhed. Det er ret flot. 7 unge drager af sted på en overlevelsestur til den barske og ufremkommelige bjergkløft Hell, og da de vender hjem, er byen invaderet af fremmede tropper. Tomme gader og en ulidelig stilhed. Alle områdets beboere har været til dyrskue og er nu interneret på pladsen. Hvad skal disse 17-årige drenge og piger nu gøre? Opsøge familien? Tilbage til kløften for at prøve at overleve? Tage kampen op? I de kommende uger udvikler disse unge sig og finder nye sider af sig selv. Her er pardannelser, handling, angst, afmagt, mod o.m.m., og slutningen stiller store forventninger til næste del af bogen. Selvlæsning fra 14 år.


Jyllands-posten

d. 6. feb. 1999

af

af

Marianne Gade

d. 6. feb. 1999


Aktuelt

d. 4. jan. 1999

af

af

Steffen Larsen

d. 4. jan. 1999


BUM

Årg. 16, nr. 3/4 (1998)

af

af

Christian Arenbrandt

Årg. 16, nr. 3/4 (1998)