Gå til indholdI krig og fred


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

396 sider, tavler

Udgivet

2013

genre/form

erindringerOriginaludgave

2013


Beskrivelse


Den ghanesiske diplomat og nobelpristager Kofi Annan (f. 1938) beretter om sit liv og især om tiden som FN's generalsekretær fra 1997 til 2006. Annan ser tilbage på konflikter, succeser og udfordringer, men udstikker også retningen for, hvor verdenssamfundet bør bevæge sig hen


Anmeldelser (3)


14. mar. 2013

For læsere af biografier af og om den nyere tids store politiske skikkelser.

En erindringsbog af den afrikanskfødte Kofi Annan, der fra 1993-96 var vicegeneralsekretær og fra 1997 til 2006 generalsekretær for FN. I 2001 blev Annan tildelt Nobels Fredspris, og han spiller stadig en rolle på den politiske verdensscene. Der er et kort afsnit om Annans opvækst i det nuværende Ghana, men ellers fortæller han om perioden hvor han havde en ledende rolle i FN, og forsøgte at modernisere organisationen og redefinere dens rolle i det internationale samfund som konfliktløser og forkæmper for menneskerettigheder. Han skriver bl.a. om de smertelige erfaringer fra FN's svigt i Rwanda i 1994 og om de mange konflikter i kølvandet på 11. september. Ikke mindst interessant er beskrivelsen af forholdet til den meget FN-kritiske amerikanske administration, og af hans og FN's forsøg på at undgå at stormagten med sine allierede invaderede Irak uden om Sikkerhedsrådet.

Stanley Meislers Kofi Annan, 2007 omhandler hans politiske virke indtil udgivelsestidspunktet. Den er skrevet uden Annans direkte medvirken, men medtager til gengæld mere biografisk stof.

En indholdsrig erindringsbog af den højt respekterede forhenværende generalsekretær for FN, hvor han fortæller om sin og organisationens rolle i de seneste to ti-års vigtige begivenheder i international politik.

Lektørudtalelse

Af

Søren Brunbech

Weekendavisen

Af

Adam Holm

d. 27. mar. 2013

Kristeligt dagblad

Af

Jes Fabricius Møller

d. 19. mar. 2013


Informationer og udgaver

Bog

2013