Gå til indholdI for indicier


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

317 sider

Udgivet

2014

genre/form

roman,

krimiOriginaludgave

1995


Beskrivelse


Krimi. I den lille californiske by Santa Teresa arbejder privatdetektiven Kinsey Millhone med et seks år gammelt kvindemord, som ofrets ex-mand først blev anklaget og siden frikendt for


Anmeldelser (4)


18. dec. 2018

Nu er vi så sammen med Grafton's privatdetektiv Kinsey Millhone nået til I i rækken af alfabetkrimier. Hvis krimier kan være hyggelige, det kunne Agatha Christie's jo, så er disse hyggelige,genkendelige og naturligvis også forudsigelige. Det plejer at være lettere nedsættende, men i en sammenhæng som denne er ordet positivt, for vi har her et bestemt kvalitetsprodukt med en fast'kundekreds '. Vi er naturligvis stadig i den lille californiske by Santa Teresa. Kinsey har nu lejet sig ind på et nyt kontor, hos en sagfører, hvor hun af og til hjælper til ved efterforskningenaf en sag. Dennegang er det et noget voldsomt mord på en kvinde, hvor nedskydningen foregik gennem dørspionen. Det er godtnok 6 år siden, og ofrets ex-mand, der blev først anklaget og derefterfrikendt, ønsker nu brændende den skyldige fundet. Dét klarer Kinsey selvfølgelig, og som sædvanligt er sagen ganske fikst bygget op, næsten på god gammeldags Christie-vis, så læseren næsten selvkan regne den ud.

Lektørudtalelse

Af

Beth Høst

11. jun. 2014

Genudgivelse af den populære alfabetserie som vi husker fra 1990'erne, hvor forfatteren slog afgørende ind på femikrimiens vej. Nyt og forfriskende dengang, og de holder såmænd stadig. Både gamle og nye læsere vil kunne underholde sig med den velskrivende forfatter, som er meget dygtig til at formidle iagttagelser om personer og lokaliteter og skrive dem lyslevende frem. Men man bør snuppe dem i rækkefølge.

Privatdetektiv Kinsey Millhone opererer i Santa Teresa i Californien. Hun er den rebelske type, skarp, uortodoks og en god menneskekender, der ikke kan fordrage bånd der snærer. I H for hævn ender hun med at miste sit job hos forsikringsselskabet California Fidelity efter hun overtager en sag fra en afdød kollega, der involverer bilforsikringssvindel og en eksorbitant bandeleder med Tourettes. I den niende bog I for indicier befinder Kinsey sig lidt på hælene og i pengeproblemer. Hun har dog fået nye jobmuligheder som efterforsker for en advokat. Her skal hun i gang med en tilsyneladende enkel sag, der knytter sig til et 5-år gammelt drab på en kvinde, hvis ægtemand blev frikendt. Begge bøger formidles i en fortællende, beskrivende stil, hvor der er lagt vægt på karakterer og detektivarbejdet. De er ikke tænderskærende spændende, men man er godt underholdt af hele tonen og stilen.

Især de skandinaviske krimiforfattere har taget genren til sig og forfinet den.

De færreste biblioteker har hele serien intakt, så her er en god mulighed for at genanskaffe.

Lektørudtalelse

Af

Helle Winther Olsen

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

1995-10-20

Information

Af

Peter Kirkegaard

1995-11-18


Informationer og udgaver

Bog

2014

Bog

2000

Bog

2000

Bog

1995

Ebog

2014

Lydbog (net)

2014

Lydbog (net)

2004

Lydbog (bånd)

1996