Gå til indholdI djævelens tjeneste


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

327 sider

Udgivet

2008

genre/form

roman,

spændingOriginaludgave

2008


Beskrivelse


James Bond er i midten af 1960'erne på jagt efter en ond rigmand, der har tjent sin formue på kokainhandel


Anmeldelser (6)


30. maj. 2008

Under betydelig mediebevågenhed udgiver boet efter Ian Fleming på hundredeårsdagen for forfatterens fødsel en helt ny bog om den efterhånden ikoniske agent 007. Bond, James Bond. Bond har opnået en status blandt agenter som den Sherlock Holmes opnåede blandt detektiver, og det er da heller ikke første gang en forfatter forsøger at tilfredsstille efterspørgselen fra de mange fans ved at efterligne mesteren.

Faulks har en lang række titler bag sig og flere er oversat til dansk. Her er det imidlertid hans evne til at iklæde sig den længe afdøde Flemings sprog og tone, der er til bedømmelse. I bogen fortsætter han hvor Fleming slap. I midten af 60'erne sendes Bond på jagt efter en ond rigmand, der har tjent en formue på heroinhandel, der jo netop slår igennem i de år. Eventyret bringer ham rundt i verden og han følges atter af en underskøn kvinde. Faulks har et skarpt blik for tone og ikke mindst hans evne til spille på vores erindring af tresserne og vores kendskab til nutiden skal fremhæves.

Der er kommet mange Bond-romaner efter Flemings død. Flere frygteligt elendige er skrevet på basis af de mange filmmanuskripter. Faulks skal fremhæves for sin evne til at blande Flemings stil og samtidig tilfredsstille nulevende Bond-fans' selvironi Alene hypet omkring udgivelsen skal nok afføde en vis efterspørgsel.

Velskrevet og charmerende Bond-pastiche, som lever op til både mesterens pen og nutidige tilbederes forventninger.

Lektørudtalelse

Af

Jørgen Bartholdy

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 18. jun. 2008

Berlingske tidende

Af

Mette Strømfeldt

d. 13. jun. 2008

Politiken

Af

Bo Tao Michaëlis

d. 31. maj. 2008

Børsen

Af

Jonas Hindsholm Bentzen

2008-06-02

Bogmarkedet

Af

Jannik Lunn

Årg. 154, nr. 13 (2008)


Informationer og udgaver

Ebog

2011

Punktskrift

2011

Bog

2008