Gå til indholdHver dag


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

338 sider

Udgivet

2013

genre/form

romanOriginaludgave

2013


Beskrivelse


A er hverken dreng eller pige. Hver eneste dag vågner A op i en ny krop. Nye tanker, nye mennesker og nye indtryk. Men inderst inde er A også sin helt egen og der kommer for alvor gang i A's liv, da A forelsker sig i pigen Rhiannon, der gengælder følelserne. Men hvordan kan en sådan kærlighed fungere i praksis?


Anmeldelser (4)


22. aug. 2013

Romanen Hver dag henvender sig primært til teenagere, da den handler om kærlighed og det at være ung. Romanen vil også, med dens meget unikke grundide, appellere til ældre læsere, der gerne vil se en klassisk kærlighedsfortælling fortalt på en meget anderledes måde. Romanen vil også egne sig fortrinligt til analyseopgaver i gymnasiet.

Personen A, der hverken er dreng eller pige, vågner hver eneste dag op i en ny krop, der følger A's alderstrin. Da vi kommer ind i handlingen er A lidt over 16 år gammel. Så A oplever aldrig et liv med faste holdepunkter, men bevæger sig igennem livet som en drifter. Så møder A Rhiannon og bliver forelsket. Og det er gengældt. Men hvordan hænger det sammen, når man aldrig ved hvem man er næste dag? Det lyder utroværdigt, men man køber ideen med det sammen. Den simple kærlighedsfortælling mellem teenagere får nyt blod i denne fine roman, hvor forfatteren tager os med på en rejse gennem mange forskellige unge mennesker, situationer og dilemmaer vi alle kender til. Ideen og sproget, er sprudlende og David Levithan formår at skabe en troværdig karakter ud af en person, der skifter til en ny krop hver dag! Romanen er i sin essens et smukt opgør med den overfladiske kærlighed og fordomme generelt.

Romanen Slide har nogle af de samme elementer og ellers får man lyst til opsøge David Levithans forfatterskab.

Velskrevet og underfundig kærlighedsroman der vil vække glæde på teenageværelserne. Og de voksne bør faktisk også læse denne meget originale og livsbekræftende roman.

Lektørudtalelse

Af

Jacob Holm Krogsøe

Politiken

Af

May Schack

d. 29. okt. 2013

Jyllands-posten

Af

Katrine Sommer Boysen

d. 27. dec. 2013

Børn & bøger

Af

Kirsten Aggerholm

Årg. 66, nr. 8 (2013)


Informationer og udgaver

Bog

2013