Gå til indholdHvem myrdede Formand Mao? : gyserne fra sø og land


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

149 sider

Udgivet

2011

genre/form

noveller,

spænding,

gysOriginaludgave

2011


Beskrivelse


Noveller, der rummer spænding og gys, om voksne i nutidsfamilier i forskellige byer i Danmark og på feriesteder i udlandet. Handlingen bygges op omkring personer, der ikke viger tilbage for kriminelle handlinger som trusler, mord eller vold for at komme til penge eller komme af med konen


Anmeldelser (1)


21. jun. 2011

En samling letlæste anekdotiske noveller med spænding og gys. Bogen vil kunne anvendes som letlæsningsbog for uøvede voksne og unge læsere.

Forfatteren har tidligere skrevet en række fortællinger og romaner om livet blandt søfolk på havet. Hovednovellen i denne samling Hvem myrdede Formand Mao? foregår også på et skib på havet og handler om, hvem der myrdede den kinesiske kok, der for sjov blev kaldt Formand Mao. Ellers foregår fortællingerne på land blandt de voksne i nutidsfamilier i forskellige byer i Danmark og feriesteder i udlandet. Handlingen i de enkelte noveller bygges op omkring grådige personer, ofte midaldrende mænd, der er i pengenød eller nægter deres kone skilsmisse. De viger ikke tilbage for kriminelle handlinger som trusler, mord eller vold for at komme til penge eller komme af med konen eller svigermoderen. Læseren følger, gennem en ligefrem og enkel beskrivelse af personerne og deres tanker, de korte planlægningsforløb og de aktive dramatiske handlinger.

Novellesamlingen kan i sin stil minde om forfatterens øvrige forfatterskab fx novellerne i Kaptajnen som elskede Japan fra 2004. De kan sammenlignes med novellesamlinger med små historier af Jørn Riel.

En samling med korte underholdende noveller skrevet i enkelt sprog med en lettilgængelig spændende og dramatisk handling.

Lektørudtalelse

Af

Kirsten Katholm


Informationer og udgaver

Ebog

2017

Bog

2011