Bøger / faglitteratur til børn / gåder

Hvem kan klippe skægget? og andre gåder for børn


Beskrivelse


Gådebog, hvor der leges med ord der kan have flere betydninger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. dec. 2014

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 11. dec. 2014

Bogen indeholder 19 gåder. På den ene side kan du læse gåden, og på den næste side står svaret. Alle gåder og svar er illustrerede. Du kan læse gåderne selv, når du er ca. 8 år og går i 2. klasse.

Bogen hører til Elysions "Solo-serien". Alle gåder og svar er illustreret af forfatteren.

Gåderne er lette at læse, men det kræver omtanke at kunne give svaret. Der bliver leget med ordene, og de kan være vanskelige at svare på, fordi ord og begreber ofte har flere betydninger, eller der kan være forviklinger i deres stavemåde, fx kongen Ludvig den trettende/trættende. Sådanne svar bliver forklaret, med små bogstaver, under svaret. Ord i svaret kan ligeledes være sat med blå skrift, der efterfølgende bliver forklaret. Omslaget viser barberen, der klipper sit skæg. Alle tegninger er farvede og viser og hjælper ganske fint med til at forstå og læse svaret på gåden. Teksten er sat med stor læsevenlig typografi.

Tidligere udkom i samme serie og af samme forfatter Hvad gør et egern?Den monsterstore bog med hylesjove vittigheder og gåder. Ligeledes er Den monsterstore bog med hylesjove vittigheder og gåder relevant, da det er en samling af tidligere udkomne gådebøger for børn og deres voksne - samlet i én bogTidligere udkom i samme serie og af samme forfatter Hvad gør et egern?. Ligeledes er relevant, da det er en samling af tidligere udkomne gådebøger for børn og deres voksne - samlet i én bog.