Bøger / faglitteratur

Hvem er du utro? : en anderledes bog om kærlighed og utroskab


Beskrivelse


I en række små afsnit fortæller forfatteren om fordele og ulemper ved polyamory, dvs. det at have flere samtidige kærlighedsforhold, som alle involverede er bekendte og indforståede med.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. nov. 2009

af

af

Jette Landberg

d. 9. nov. 2009

Ønsker du et utraditionelt og mere åbent syn på utroskab, så er dette bogen. Den kan læses af alle, da den er både lettilgængelig og overskuelig, men henvender sig især til folk uden børn, idet den absolut handler om dem, der ønsker at eksperimentere med parforholdet, hvilket unægteligt er vanskeligere, hvis der er børn involveret.

Forfatteren er erklæret polyamorøs bl.a. ud fra det faktum, at der opstår utroskab i ca. halvdelen af alle parforhold, og det siger noget om monogamiens vilkår. Polyamorøsitet, det at kunne elske flere på en gang i gensidig forståelse, er ikke en livsform, man bare lige beslutter sig for. Det kræver hårdt arbejde og gensidig forståelse at leve på denne måde. Hun lægger ikke skjul på, at jalousi sagtens kan dukke op men tror grundlæggende på, at det er den rigtige livsform for nogle mennesker. I en lang række små afsnit fortæller forfatteren om fordele og ulemper ved polyamori. Dette er hendes første bog, men hun er en ivrig blogger, og man kan debattere med hende på u-tro.dk og anjalysholm.dk.

En anderledes bog om utroskab, idet den ikke handler om skam og skyld, men snarere om det faktum at man ikke holder op med at elske en person, fordi man forelsker sig i en anden. Der findes en række andre bøger om utroskab, men de har en mere traditionel tilgang til emnet.

En anderledes, letlæst bog om at leve sit liv på en ny måde som ikkemonogam. Det lyder afgjort spændende, men man skal nok være et meget stærkt og ligeværdigt par for at kunne føre det ud i livet.