Gå til indholdHvad vi ved om udsatte unge 2 : individuelle og strukturelle forhold bag udsathed


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

136 sider: ill. i farver

Udgivet

2019

genre/form

statistikOriginaludgave

2019


Beskrivelse


Sammenfatning af den forskning i emnet unge og social udsathed som Rockwool Fondens Forskningsenhed har udført i perioden 2015-2019


Anmeldelser (1)


26. sep. 2019

En opfølgning og forlængelse af Hvad vi ved om udsatte unge


fra 2017, hvor de nyeste forskningsresultater siden da præsenteres. For politikere, socialarbejdere, studerende og alle, der arbejder professionelt med de ungeEn opfølgning og forlængelse af Hvad vi ved om udsatte unge fra 2017, hvor de nyeste forskningsresultater siden da præsenteres. For politikere, socialarbejdere, studerende og alle, der arbejder professionelt med de unge.

Hvor første bind havde det historiske perspektiv og det meget overordnede, grundige og brede blik på emnet, så indeholder opfølgningsbindet her specifikke nyere undersøgelsesresultater. Resultater på spørgsmålet om, hvorvidt helt konkrete vilkår i opvæksten betyder noget for de unges udsathed senere i livet. Det er forhold som forældres skilsmisse, morens psykiske sygdom, opvækst i fattigdom og i misbrugsfamilier. Nye undersøgelser på de områder præsenteres og analyseres kortfattet og ved hjælp af et righoldigt tabelmateriale. Bogen afsluttes med en række cases, hvor forskellige typer af kommunale indsatser har haft en effekt.

Bind 2 fremstår som et appendix og opfølger på det fine helstøbte og grundige bind 1, hvor man kommer bredt rundt om emnet. Bind 2 er kortfattet og kan ikke stå alene. Som første bind velskrevet og fint formidlet.

Unge i mistrivsel


Udsatte børn og unge


og Udsatte børn og unge er blot et par af de mange titler om emnetUnge i mistrivsel og er blot et par af de mange titler om emnetUnge i mistrivsel og Udsatte børn og unge er blot et par af de mange titler om emnet.

Lektørudtalelse

Af

Jytte Bræmer


Informationer og udgaver

Ebog

2023

Ebog

2019

Bog

2019