Gå til indholdBøger / skønlitteratur til børn / roman

Hvad ingen ved


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

259 sider

Udgivet

2019

Ophav
Genre og formroman
Originaludgave

2019


Beskrivelse


Imse på 13 år er ensom og bliver mobbet og holdt udenfor i skolen. Hans halvbror Jonas, der er bordtennistræner, begynder at få erotiske følelser for Niklas på 11 år, der har talent og måske kan vinde det kommende danmarksmesterskab


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. jan. 2019

af

af

Morten Halskov Jensen

d. 21. jan. 2019

Bordtennis, ensomhed, mobning og pædofili er temaerne i denne roman. Bogen henvender sig til teenagere i alderen 13-19 år, der holder af at læse om unge og identitet.

Jonas på 19 og Imse på 13 er halvbrødre med hver deres far. De bor sammen med deres mor, men er meget forskellige og har hver deres problemer at slås med. Imse, der er utrolig intelligent og god til fodbold, oplever at blive mobbet og holdt udenfor i skolen. Af sin lærer bliver han sat til at hjælpe pigen Zahria med matematik, og det kan måske blive et vendepunkt i hans sociale liv. Jonas er droppet ud fra teknisk skole og er ungdomstræner for bordtennisdrengene. Især bruger han meget tid i idrætshallen sammen med Niklas på 11 år, der har talent og måske kan vinde guldmedalje i det kommende danmarksmesterskab. Jonas opdager, at han føler sig erotisk tiltrukket af Niklas. Er han pædofil? Og hvordan skal han takle sine grænseoverskridende tanker og følelser?.

Som psykolog og bordtennisnørd skriver forfatteren med stor indsigt. Hun formår at spinde en utrolig vellykket fortælling om nogle svære og tabubelagte emner: ensomhed, mobning og ikke mindst pædofili. Sproget er let at læse og det fungerer godt at lade kapitlerne veksle mellem de to hovedpersoner. En vigtig bog, der har godt fat om nogle svære emner.

Andre bøger om identitet og ensomhed kunne være Aristoteles og Dante opdager universets hemmelighederJeg hader, når nogen fløjter


eller Jeg hader, når nogen fløjterAndre bøger om identitet og ensomhed kunne være Aristoteles og Dante opdager universets hemmeligheder eller .


Politiken

d. 1. jun. 2019

af

af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 1. jun. 2019Informationer og udgaver

2019

Bog

Anne Cathrine Bomann

Gyldendal, 1. udgave

2019

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Mikkel Hansen (f. 1984-07-27)

Gyldendal

2019

E-bog

Anne Cathrine Bomann

Gyldendal, 1. e-bogsudgave

2019

Lydbog (online)

indlæser: Mikkel Hansen (f. 1984-07-27)

Gyldendal