Bøger / faglitteratur

Hvad er pædagogik

Del af Hvad er

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. aug. 2012

af

af

Laura Michelsen

d. 17. aug. 2012

Introduktion til pædagogik med lærerstuderende som primær målgruppe, men anvendelig for alle der ønsker at vide noget om opdragelse, skole og undervisning.

Helt grundlæggende introduktion til faget pædagogik med dets historie, centrale temaer som opdragelse, undervisning og socialisering, pædagogisk forskning og forholdet mellem teori og praksis. Andre vigtige temaer der diskuteres er viden, læring, motivation og dannelse samt forholdet mellem individ og fællesskab og skole og samfund. Forfatteren har været lærer i de ældste klasser i folkeskolen og hendes forskning har rettet sig mod denne, hvorfor den del af pædagogikken, der beskæftiger sig med børn i førskolealderen og livet uden for skolen ikke er medtaget. Fremstillingen er velstruktureret og består af overkommelige kapitler i et direkte og lettilgængeligt sprog. Der er ingen indrykninger eller illustrationer, men bogen virker ikke teksttung af den grund, da formatet på bogen er lille og siderne derfor ikke så lange. Hvert kapitel ender med forslag til videre læsning. Sidst i bogen findes et register over begreber og teoretikere.

Bogen er en del af Hvad er-serien om forskellige fag og videnskaber. Der findes adskillige bøger om pædagogik. Denne er i den lettere og populærvidenskabelige men stadig seriøse ende.

God og velskrevet introduktion til et evigtaktuelt emne. Tilgængelig for alle med interesse for feltet.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 27. sep. 2012

af

af

Helle Bjerresgaard

d. 27. sep. 2012


Danske kommuner

Årg. 43, nr. 29 (2012)

af

af

Arne Sloth Kristoffersen

Årg. 43, nr. 29 (2012)


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 49, nr. 6 (2012)

af

af

Henning Strand

Årg. 49, nr. 6 (2012)