Bøger / faglitteratur

Hvad er krop

Del af Hvad er

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Birgit Sloth

2007

Ordet og begrebet "krop" beskrives, som det opfattes indenfor forskellige fagområder, for den nysgerrige, veluddannede læser.

Forfatterens udsgangspunkt er Maurice Merleau-Pontys teori om kroppen, der gennemgås i første kapitel. De næste kapitler omhandler kroppen som organisme, som symbol og varemærke, kroppens mange sprog, kroppen i bevægelse samt kroppen i fremskridtets tidsalder. I disse afsnit blandes teori med eksempler fra forfatterens eller hendes studenters liv. Forfatteren er uddannet fysioterapeut og har en doktorgrad fra det samfundsvidenskabelige fakultet i Oslo. Teksten bærer præg af den forskningsmæssige tilgang, og sproget er til tider som i en rapport. Til gengæld er der mange eksempler, som letter tilegnelsen. Der er gode litteraturhenvisninger, og de er alle godt kommenterede.

Bogen udkommer i rækken med titelbegyndelsen "Hvad er", hvor der tidligere er kommet tilsvarende bøger om biologi, sprog, islam, videnskabsteori og socialantropologi. Der er en pæn interesse for disse introduktioner, og der er ikke andre bøger, der behander kroppen så bredt som her.

Et evigt aktuelt emne. Bogen sammenfatter mange synsvinkler og flere fagområders forståelse af kroppen. Den kan anvendes på linje med rækkens øvrige titler.


Jyllands-posten

d. 13. juli 2007

af

af

Dennis Nørmark

d. 13. juli 2007