Bøger / faglitteratur

Hvad er astronomi

Del af Hvad er

Beskrivelse


Introduktion til alle Universets store grundlæggende spørgsmål om stjerner, galakser og Big Bang, samt om menneskets rolle i astronomien.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. maj 2009

af

af

Michael Olsen

d. 19. maj 2009

Hvad er astronomi er en spændende og velskrevet bog, der henvender sig til alle, der er interesserede i, hvad der sker i verdensrummet og hvordan universet kan have fået den form, det har nu. Bogen henvender sig til folk fra 15-16-års alderen (måske især gymnasiestuderende) og ældre. På grund af bogens mangel på billeder, skal den nok formidles aktivt.

Thomas Tauris, der har skrevet Hvad er astronomi, er ekstern lektor i astrofysik ved Niels Bohr Instituttet, og har været forsker i blandt andet Australien og Holland. Han har med denne bog begået en glimrende indføring i hvad astronomi er, og hvordan adskillige videnskabsmænd igennem tiden har bidraget til det, der nu er blevet vores verdensbillede. Bogen er en del af Hvad er-serien, som tidligere har omhandlet islam, biologi, sprog, etik, naturvidenskab med mere. Teksten i bogen er sine steder lidt privat og humoristisk, men det er med til at gøre bogen underholdende.

Der kommer jævnligt bøger om universet og dets tilblivelse. Til forskel fra de fleste af sine konkurrenter indeholder Hvad er astronomi ingen fotos. Det er ærgerligt, da intet sælger sådan en bog, som billeder af stjernetåger osv. Men man kan finde billederne på hjemmesiden www.hvaderastronomi.dk, som er lavet til bogen.

Hvad er astronomi er en god og opdateret indførelse i, hvad der er derude. Bogens manglende billeder er lidt et handicap, men den er velskrevet og indeholder meget viden. Så den er bestemt et godt supplement.


Weekendavisen

d. 26. juni 2009

af

af

Heidi Laura

d. 26. juni 2009


Gymnasieskolen

Årg. 93, nr. 3 (2010)

af

af

Jesper Nymann Madsen

Årg. 93, nr. 3 (2010)