Bøger / faglitteratur

Hund i byen : guide for hundeejere i byen


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. dec. 2008

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 9. dec. 2008

I byerne myldrer hundene frem. Hvor det for få år siden var umuligt at stampe en hund op, som ikke havde en hel familie at spille op mod, er det nu især unge singler, der får det til at klinge i kennelernes kasseapparater. Det er netop denne gruppe af nye helt uskolede hundeejere, der er målgruppen for denne bog.

Bogen giver den helt uerfarne læser mulighed for at hente støtte og vejledning fra de første overvejelser om hvilken hund, der skal vælges til det varige samliv med hunden i den lille bylejlighed er etableret. Den koncentrerer sig ikke kun om livet i hjemmet, man hjælper også hundeejeren til at få en hund, der kan begå sig på storbyens tætbefærdede gader. I ti overordnede kapitler behandles i korte dobbeltopslag de forskellige spørgsmål en hundeejer kan stille. Ikke altid tilstrækkeligt uddybet, men altid lækkert illustreret med flere farvebilleder pr. opslag. Sproget er ligefremt, men bogen vil for meget på for få sider til at at kunne fungere som den eneste vejledning for helt uerfarne hundeejere.

Der er flere bøger på markedet, der henvender sig til samme gruppe. Whitehead er selv forfatter Forkæl din hund fra 2007. Hund i byen er mere nøgtern, men også lidt for ordinær til at stikke ud i mængden.

En klar, men ikke helt dækkende vejledning til nybagte hundeejere med bopæl i byen.Informationer og udgaver