Bøger / skønlitteratur til børn / sjove bøger

Hr. Wilders stjerne


Beskrivelse


Som barn ønsker Hr. Wilder sig en af himlens stjerner, men han får en gyngehest. Derfor beslutter han sig som voksen for at skaffe sig stjernen. Men er det lykken for både ham og stjernen?

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. okt. 2014

af

af

Marianne Agger

d. 10. okt. 2014

Hvem siger, at drømme ikke kan gå i opfyldelse? Ikke Hr. Wilder, der som voksen får den stjerne, han drømte om som barn. En billedbog med humor, opfindsomhed og livsglæde. Til højtlæsning for børn fra 3-6 år og selvlæsning for lidt ældre børn.

Billedbogen om Hr. Wilder udkom første gang i 1988. Nu er teksten ændret lidt, og Rasmus Bregnhøi har lavet nye illustrationer. Som barn ønsker Hr. Wilder sig en stjerne, men får en gyngehest. Som voksen beslutter han sig for, at nu skal han have den stjerne. Folk synes, at han er skør, da han bygger masser af stiger for at nå op i himlen og hente stjernen. Hjemme i lejligheden falmer stjernen, imens folket nu hylder Hr. Wilder. Da han er en god og omsorgsfuld mand, bliver han nødt til at ofre sig for at få stjernen til at skinne igen.

En sød historie, der også indeholder livsfilosofi. Hvem bestemmer, hvad man kan? Hvordan opfører folk sig overfor hinanden i livets med- og modgang? Hvor langt vil man gå for det, man holder af? Der er nok at snakke om i teksten, der flyder i et let og moderne sprog. Bregnhøis tegninger er fantastiske og fyldt med sjove detaljer og referencer.

Aakeson er helt speciel, og det mest oplagte er nok at sammenligne bogen med hans ligeså skæve og gode Sallies historier, hvorfra mange af historierne er genudgivet som billedbøger.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Walther Knudsen

d. 18. dec. 2018

Allerede som barn ønsker Hr. Wilder sig en stjerne, men det kan man jo ikke få, så han får en gyngehest. Men da han er blevet voksen og har fået overskæg, beslutter han sig til at hente enstjerne selv. Han bygger i tusindvis af stiger, og trods alles skepsis henter han en stjerne ned. Så skulle hans lykke være gjort, men stjernen bliver blegere og blegere, og endelig bringer Hr.Wilder den tilbage på dens rette plads. Og så kan man selv uddrage moralen. Et så nøgternt handlingsreferat gør selvfølgelig vold på historiens sproglige finesser. Fupz (billed)bøger, hvoraf detteer den ottende, falder langt fra den slagne danske billedbogsmiddelvej; mest af alt minder denne bog om en østeuropæisk tegnefilm, både i ide og tegnestil med sine »grimme«, kantede figurer ogkarikerede bybilleder, der kunne være hentet fra Professor Balthazar. Omslaget er i farver, ellers er bogen i sort-hvid og gul (stjernen). At pege på en præcis aldersgruppe er vanskeligt på grundaf bogens natur, men før 4-5år vil det næppe have interesse, snarest har man en følelse af, at den mest taler til barnet i den voksne.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Jens Verner Nielsen (skole)

d. 18. dec. 2018

Billedbogen fortæller en sød og poetisk historie om, at det er bedre at leve sammen med end at besidde, selv om der er investeret store anstrengelser i at opnå besiddelsen. Den kan havebudskab til mange aldre, men er i skolesammenhæng mest anvendelig til oplæsning som afsæt til samtale i de yngste klasser. Den kan selvlæses fra 3.-4. klasse. Historien er fortalt med humor i etnaturligt og mundret sprog med lune, kommenterende sidebemærkninger. Teksten er sat med nogle få, brede linier øverst på v-siderne med en s/h stregtegning under. Disse er som de store, detaljerigebilleder på h-siderne udført i en karikerende stil med forvredne og overdrevne figurer i et storbymiljø. De er ganske charmerende i deres bevidste uskønhed. Billederne virker mørke uden at væredystre med dominerende knaldsort himmel, hvor eneste anden farve er den gule til stjernerne. Hr. Wilder er en pæn, lille borgermand med bowler og moustache. Han har siden sin drengetid ønsket sigen stjerne og bygger nu enrække stiger og henter en stjerne ned. Men stjernen blegner mere og mere trods hr. Wilders kærlige omsorg. Til sidst kravler han den lange vej op for at sætte stjernen påplads igen. Først nu føler han, at det er godt med ham og hans stjerne.


Plys

1989, nr4

af

af

Jakob Gormsen

1989, nr4


Det fri Aktuelt

d. 24. okt. 1988

af

af

Steffen Larsen

d. 24. okt. 1988


Land & folk

d. 29. mar. 1989

af

af

Nils Frederiksen

d. 29. mar. 1989


Børn & bøger

årg 41, nr 8 (1988)

af

af

Kirsten Aggerholm Hansen

årg 41, nr 8 (1988)