Gå til indholdBøger / skønlitteratur / digte

Honey Moon


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

72 sider

Udgivet

2021

Ophav

Sebastian Nathan(forfatter)
Genre og formdigte
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2021


Beskrivelse


"Smuk som bare fuck". Dybe digte i ligefremt sprog om kærlighedssmerte, honning og måne vil henrykke de fleste læsere af ny poesi


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 2021

af

af

Thomas Olesen

d. 8. okt. 2021

"Smuk som bare fuck". Dybe digte i ligefremt sprog om kærlighedssmerte, honning og måne vil henrykke de fleste læsere af ny poesi.

Digte om en ung mand med hjertesorg, som driver rundt i Københavns Nordvestkvarter omkring kirkegården og hospitalet. Digtene kredser om sorgen og alt, hvad jeget ser og oplever: Det smertelige nu uden kæresten og den skønne, tabte tid kobles sammen i skriften, hvor regnvejret er forsonende og aftenerne rare, selvom det bliver mørkt. Undervejs mixes citater af popsange af bl.a. Carly Rae Jepsen (iflg. slutnote) ind i teksten: "paint a picture for me boy / with the skies forever blue // i et butiksvindue fandt jeg / strålende lys / en opstilling af brød og kager / og vi trådte frem i ruden / jeg tænkte: nu har jeg fundet hele verden // jeg kunne have købt det hele / givet det til dig // jeg sad i flyet og tænkte / det her hav under mig / det er enormt". "Honey Moon" er Nathans debut.

Der er en ligefrem og velfungerende kobling af det symbolske og reale: stederne (kirkegården, hospitalet) og tingene (solen, månen, fly, ruder, spejle), men også af fortid, nutid og fremtid.

Man kommer til at tænke på de førromantiske digtere som Novalis (1772-1801), særligt Hymner til nattenYeahsuiten


Lysets jord


Helbredende digte


, der følsomt stræbte efter en idealverden, og samtidige mandlige digtere som fx Theis Ørntoft (specielt Yeahsuiten ) og sprogligt/attitudemæssigt Rolf Sparre Johanssons Lysets jord, Sternbergs Helbredende digte m.flMan kommer til at tænke på de førromantiske digtere som Novalis (1772-1801), særligt Hymner til natten, der følsomt stræbte efter en idealverden, og samtidige mandlige digtere som fx Theis Ørntoft (specielt ) og sprogligt/attitudemæssigt Rolf Sparre Johanssons Lysets jord, Sternbergs Helbredende digte m.flMan kommer til at tænke på de førromantiske digtere som Novalis (1772-1801), særligt Hymner til natten, der følsomt stræbte efter en idealverden, og samtidige mandlige digtere som fx Theis Ørntoft (specielt Yeahsuiten ) og sprogligt/attitudemæssigt Rolf Sparre Johanssons , Sternbergs Helbredende digte m.flMan kommer til at tænke på de førromantiske digtere som Novalis (1772-1801), særligt Hymner til natten, der følsomt stræbte efter en idealverden, og samtidige mandlige digtere som fx Theis Ørntoft (specielt Yeahsuiten ) og sprogligt/attitudemæssigt Rolf Sparre Johanssons Lysets jord, Sternbergs m.fl.


Politiken

d. 4. sep. 2021

af

af

Mikkel Krause Frantzen

d. 4. sep. 2021


Weekendavisen

d. 27. aug. 2021

af

af

Lars Bukdahl

d. 27. aug. 2021


Information

d. 27. aug. 2021

af

af

Tue Andersen Nexø

d. 27. aug. 2021


Standart

Årg. 36 nr. 1 (2022)

af

af

Rasmus Hastrup

Årg. 36 nr. 1 (2022)Informationer og udgaver

2021

Bog

Sebastian Nathan

Amulet