Gå til indholdHolmens Kirke


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

255 sider: ill. i farver ; 29 cm

Udgivet

2019

genre/form

bibliografiOriginaludgave

2019


Anmeldelser (7)


3. sep. 2019

En bog om Holmens Kirke i København, med mange detaljer og en rig illustrering. For voksne læsere. Bogen udkommer i anledning af kirkens 400 års dag.

Holmens Kirke er kirke for Holmens Sogn, samt kirke for søværnet, og desuden brugt af kongehuset til dåb og vielser. Kirkens bygning var oprindelig en ankersmedje på søværnets grund. Christian IV lod smedien ombygge til kirke specielt for søværnet. Her beskrives kirkens historie fra grundlæggelsen, bygningen ude og inde, kirkegården, alt inventaret, gravkapellet med mange sarkofager, hvoraf mange indeholder kendte afdøde danskere, og kirkens personalhistorie. Illustreret i farver med mange gamle og nye fotos, tegninger, malerier og bykort. Litteraturliste, arkivalieliste og navneregister.

Teksten bygger på grundige studier i litteraturen og på stedet. Høj kvalitet i fotografering og tryk.

Den gamle monografi om kirken Bremerholms Kirke og Holmens Menighed gennem tre Aarhundreder


Danmarks kirker. Bind 1, København. 2. bind, 8.-9.. hefte : Holmens Kirke


Politikens bog om København


Turen går til København


kan stadig bruges med elementer, som ikke medtages i den nye bog. I storværket Danmarks kirker. [Bind] 1 : København. 2. bind, 8.-9.. hefte er kirkens bygning og inventar beskrevet endnu mere detaljeret end i den nye bog. Det mindre behov kan opfyldes i en række bøger om København, hvori kirken medtages, bl.a. i Politikens bog om København eller i Turen går til KøbenhavnDen gamle monografi om kirken Bremerholms Kirke og Holmens Menighed gennem tre Aarhundreder kan stadig bruges med elementer, som ikke medtages i den nye bog. I storværket Danmarks kirker. [Bind] 1 : København. 2. bind, 8.-9.. hefte er kirkens bygning og inventar beskrevet endnu mere detaljeret end i den nye bog. Det mindre behov kan opfyldes i en række bøger om København, hvori kirken medtages, bl.a. i Politikens bog om København eller i Turen går til KøbenhavnDen gamle monografi om kirken Bremerholms Kirke og Holmens Menighed gennem tre Aarhundreder kan stadig bruges med elementer, som ikke medtages i den nye bog. I storværket Danmarks kirker. [Bind] 1 : København. 2. bind, 8.-9.. hefte er kirkens bygning og inventar beskrevet endnu mere detaljeret end i den nye bog. Det mindre behov kan opfyldes i en række bøger om København, hvori kirken medtages, bl.a. i eller i Turen går til KøbenhavnDen gamle monografi om kirken Bremerholms Kirke og Holmens Menighed gennem tre Aarhundreder kan stadig bruges med elementer, som ikke medtages i den nye bog. I storværket Danmarks kirker. [Bind] 1 : København. 2. bind, 8.-9.. hefte er kirkens bygning og inventar beskrevet endnu mere detaljeret end i den nye bog. Det mindre behov kan opfyldes i en række bøger om København, hvori kirken medtages, bl.a. i Politikens bog om København eller i Den gamle monografi om kirken Bremerholms Kirke og Holmens Menighed gennem tre Aarhundreder kan stadig bruges med elementer, som ikke medtages i den nye bog. I storværket Danmarks kirker. [Bind] 1 : København. 2. bind, 8.-9.. hefte er kirkens bygning og inventar beskrevet endnu mere detaljeret end i den nye bog. Det mindre behov kan opfyldes i en række bøger om København, hvori kirken medtages, bl.a. i Politikens bog om København eller i Turen går til København.

Lektørudtalelse

Af

Søren Møller

Historie-online.dk [online]

Af

Christian Kaaber (f. 1960)

2019-10-02

Historisk tidsskrift

Af

Carsten Bach-Nielsen

Bd. 119, h. 2 (2019)

Kristeligt dagblad

Af

Thomas Reinholdt Rasmussen

d. 18. sep. 2019

Berlingske tidende

Af

Torben Weirup

d. 8. sep. 2019

Weekendavisen

Af

Jens Bærentzen

d. 27. sep. 2019

Tidsskrift for søvæsen

Af

Hans Chr. Bjerg

Årg. 190, nr. 3/4 (2019)


Informationer og udgaver

Bog

2019