Bøger / skønlitteratur / roman

Højere end alle himle : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
532 sider
Udgivet
2011
Ophav
Genre og form
roman

Beskrivelse


En håndfuld venner, som har kendt hinanden længe, er samlet nytårsaften 1999 for sammen at træde ind i det nye årtusind, som snart udfolder en bred vifte af både små og store oplevelser.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. juni 2011

af

af

Zenia Johnsen

d. 10. juni 2011

Til de meget vedholdende chick lit læsere og kvinder, der nyder at læse lette samtidsromaner.

Nytårsaften 1999. Scenen slås an i Stockholm, hvor en håndfuld venner, bestående af velkendte typer, er samlet for at træde ind i det nye årtusind sammen. Vi følger dem herefter igennem et par år. Store og mindre oplevelser mikses sammen med internationale og private tragedier. Ægteskab, sex, forelskelse, familieliv, venskab, arbejde, drømme og hverdagens trivialiteter oprulles. Romanen fortælles mest igennem smålange dialoger mellem vennerne. Forfatteren har leveret flere manuskripter til svenske tv-serier som fx "Rederiet". Sæbeopera-stilen afspejles vellykket i denne roman, som er 1. del i en planlagt trilogi. At romanen er en del af et større projekt kan forklare den overvejende opremsende stil, hvor personerne og relationer præsenteres en smule skabelonagtigt for læseren.

Genren er grundlæggende en klassisk kollektivroman. Handlingen er rørt op med samtidsromanens virkemidler, og internationale begivenheder som 9/11 og mordet på Anna Lindh bliver således sat i en følelsesmæssig kontekst med personerne.

En svensk roman, der beskriver en bred vifte af tematikker om livsstil og almenmenneskelige genvordigheder, og som med sine 532 sider udfordrer sin læser på udholdenhed.


Jyllands-posten

d. 28. juli 2011

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 28. juli 2011