Gå til indholdHobbit i habit : erindringer


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

402 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2013

genre/form

erindringerOriginaludgave

2013


Beskrivelse


Journalisten Jacob Ludvigsen (f. 1947) fortæller om sin barndom og ungdom, om Københavns hippiemiljø, Christianias etablering, samt om sin tid i reklamebranchen og på forskellige avisredaktioner


Anmeldelser (4)


3. sep. 2013

Meget velskrevet og lun selvbiografi, der fortæller om Københavns hippiemiljø, Christianias etablering og især om livet på forskellige avisredaktioner. De mange historier og anekdoter vil fornøje og glæde læsere af biografier.

Jacob Ludvigsens navn er nok ikke så kendt uden for reklame- og journalistkredse, men mange af de aktioner og kampagner, Ludvigsen har deltaget i, er til gengæld mere kendte, og som læser må man gang på gang tænke, "nå, har han også været med til det!". Hans krøllede hoved har været med til at udtænke mange sager og spisesedler, mens han var knyttet til Ekstra Bladet, hvor han var en del af det vilde redaktionsliv under Victor Andreasen og Sven Ove Gade. Hans tid i reklamebranchen er fuld af kostelige beskrivelser af de utrolige påfund, han var med til at realisere, fx tv-reklamerne for Tuborg Squash og julebryg. Ludvigsen fortæller også rørende om sit nære venskab med Dan Turèll. Det samme er - tilsat lidt vemod - beskrivelserne af den videbegærlige og kvikke drengs opvækst i Gladsaxe og Bagsværd, hvor journalistkarrieren blev indledt med skolebladsarbejde. Ludvigsens bornholmertilknytning er også beskrevet og illustreret sammen med en række andre interessante billeder, der gør bogen ekstra spændende at læse.

Samme miljø og omgangskreds er fx beskrevet i Ole Grünbaums selvbiografi. Erik Nørgaard beskriver også avisredaktionerne levende i sine bøger.

Underholdende og velskrevet selvbiografi om en meget farverig person i Københavns journalist- og reklamemiljø.

Lektørudtalelse

Af

Poul Flou Pedersen

Information

Af

Karen Syberg

d. 13. sep. 2013

Kristeligt dagblad

Af

Liselotte Wiemer

d. 17. sep. 2013

Weekendavisen

Af

Bo Bjørnvig

d. 20. sep. 2013


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2014

Punktskrift

2014

Bog

2013