Bøger / skønlitteratur / roman

Hjemmefra


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Året er 1972 og Erling flytter på kollegium for at gå på gymnasium i Haderslev. På egne ben er der mange nye sociale spilleregler at lære, hvis man vil være en del af fællesskabet. Pigerne lokker og nye venskaber etableres.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. juli 2019

af

af

Line Hoffgaard

d. 30. juli 2019

Endelig kan Erling lægge sin pinlige familie og Gram bag sig, når han begynder et nyt kapitel i sit liv på gymnasiet i Haderslev. Andel del af Erling Jepsens serie er for alle, der holder af barndomsskildringer i en humoristisk sort tone.

Anden del af Erling Jepsens serie "Familiehemmeligheder". Året er 1972 og Erling er nu 16 år. Erling flytter hjemmefra for at gå på gymnasiet helt i Haderslev og bo på kollegium. Erling er lettet over at kunne løsrive sig fra familien og lægge Gram bag sig og den nye tilværelse på egne ben er både spændende og skræmmende. Som den yngste på kollegiet og den eneste udeboende i klassen er Erling optaget af de nye sociale spilleregler og at blive en del af fællesskabet. Pigerne lokker, nye venskaber etableres og Erling er ikke bleg for at opdigte en løgnehistorie eller to om sin baggrund.

I vanlig humoristisk stil beretter Erling Jepsen om sin egen ungdom iblandet lidt fantasi. En herlig roman om identitet og ungdomsliv i 1970'erne og om at lægge barndommen bag sig men aldrig helt at undslippe sine rødder.

Erling Jepsens barndomserindringer har den tragikomiske humor og flere tematiske træk til fælles med Thomas Korsgaards romaner om at vokse op i provinsen i en familie, man er pinlig over: Hvis der skulle komme et menneske forbiEn dag vil vi grine af detDen som blinker er bange for dødenGramhavet og En dag vil vi grine af det. Minder også om Knud Romers Den som blinker er bange for døden GramhavetErling Jepsens barndomserindringer har den tragikomiske humor og flere tematiske træk til fælles med Thomas Korsgaards romaner om at vokse op i provinsen i en familie, man er pinlig over: Hvis der skulle komme et menneske forbi og . Minder også om Knud Romers Den som blinker er bange for døden GramhavetErling Jepsens barndomserindringer har den tragikomiske humor og flere tematiske træk til fælles med Thomas Korsgaards romaner om at vokse op i provinsen i en familie, man er pinlig over: Hvis der skulle komme et menneske forbi og En dag vil vi grine af det. Minder også om Knud Romers GramhavetErling Jepsens barndomserindringer har den tragikomiske humor og flere tematiske træk til fælles med Thomas Korsgaards romaner om at vokse op i provinsen i en familie, man er pinlig over: Hvis der skulle komme et menneske forbi og En dag vil vi grine af det. Minder også om Knud Romers Den som blinker er bange for døden .


litteratursiden.dk

d. 16. aug. 2019

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 16. aug. 2019

I andet bind af Erling Jepsens erindringsromaner tager han os med til Haderslev, hvor han med underspillet, skæv og kulsort humor fortæller om efteråret 1972. 1972 er på mange måder et skelsættende e...


Jyllands-posten

d. 16. aug. 2019

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 16. aug. 2019


Kristeligt dagblad

d. 17. aug. 2019

af

af

Svend Skriver

d. 17. aug. 2019


Berlingske tidende

d. 16. aug. 2019

af

af

Merete Reinholdt

d. 16. aug. 2019


Weekendavisen

d. 16. aug. 2019

af

af

Klaus Rothstein

d. 16. aug. 2019


Information

d. 16. aug. 2019

af

af

Marie Louise Kjølbye

d. 16. aug. 2019