Bøger / faglitteratur / bibliografier

Hiphop i Skandinavien (flere sprog)


Beskrivelse


Hiphopkulturen i Skandinavien og de særlige udfordringer og muligheder, som dens rapmusik, hængerøvsmode, håndtegn, grafitti og gadesprog rummer i forhold til de etablerede kunstneriske og kulturelle normer.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. sep. 2008

af

af

Søren Brunbech

d. 26. sep. 2008

En samling artikler på dansk, svensk og norsk med en akademisk tilgang til hiphop som kulturelt fænomen, der sigter mod studerende og forskere på universitetsniveau, men opgaveskrivere på gymnasienieau vil også kunne have udbytte af dele af bogen.

Forfatterne er nordiske universitetsfolk med interesse for hiphopkulturen som forskningsfelt. Tre ud af de otte artikler er dansksprogede. Den første beskæftiger sig med den skandinaviske hiphops betydning blandt marginaliserede unge mænd med indvandrerbaggrund og beskriver bl.a., hvordan de unges fascination kan begrundes med en stærk identifikation med socialt og økonomiske underprivilegerede sorte i USA. Den anden karakteriserer undergenren stodderrap, repræsenteret bl.a. ved Jokeren og Niarn, mens den tredje dansksprogede artikel tager udgangspunkt i filosoffen Wittgensteins begreb sprogspil, der forbinder vores måde at bruge sproget på med almene sociale aktiviteter. Flere artikler har analyser af konkrete raptekster. Udførlige noter og referencer efter hvert afsnit.

Journalisten Rune Skyum-Nielsens Nr. 1 - dansk hiphopkultur siden 1983, 2006 er en bredere og mere almen tilgængelig fremstilling.

Otte forskere fra Norge, Sverige og Danmark der arbejder med hiphopkultur som forskningsfelt beskriver forskellige sider af kulturen. De videnskabelige artikler er primært rettet mod de videregående uddannelser, men dele af bogen vil også kunne læses på gymnasieniveau.


Social kritik

Årg. 21, nr. 118 (2009)

af

af

Benny Lihme

Årg. 21, nr. 118 (2009)


Standart

Årg. 23, nr. 1 (2009)

af

af

Kasper Kaufmann

Årg. 23, nr. 1 (2009)