Bøger / faglitteratur / biografierr

Hilda Sehested, 1858-1936 og Nancy Dalberg, 1881-1949


Beskrivelse


Om de to kvindelige danske komponister Hilda Sehesteds (1858-1936) og Nancy Dalbergs (1881-1949) livsforløb og deres kompositioner set i et musikfagligt perspektiv.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. aug. 2019

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 30. aug. 2019

Den første biografi om de to danske kvindelige komponister Hilda Sehested (1858-1936) og Nancy Dalberg (1881-1949) retter sig især mod de musikinteresserede.

I serien "Danske komponister" fortæller musikhistoriker Lisbeth Ahlgren Jensen om to danske kvindelige komponister, der havde deres virke i starten af det tyvende århundrede og var samtidige med Carl Nielsen. Komponisterne Hilda Sehested og Nancy Dalberg kom begge fra velhavende familier og fik med den baggrund mulighed for at koncentrere sig om deres musikinteresse. I bogen beskrives både komponisternes livsforløb og deres kompositioner i et musikfagligt perspektiv. Bagerst i bogen er værkfortegnelser og registre, diskografier og navneregister.

Lisbeth Ahlgren Jensen udtrykker i sin spændende introduktion, at de to kvindelige, senromantiske komponister var "marginaliseret allerede i deres egen levetid", og hun giver utallige eksempler på, hvordan deres musik blev bedømt ud fra, at den var skrevet af en kvindelig komponist.

Det fine ensemble Nordic String Quartet har udgivet en helt ny indspilning af Dalbergs tre strygekvartetter, The string quartetsFyn guldet, og de er virkelig værd at lytte til. Hilda Sehesteds musik kan man blandt andet stifte bekendtskab med på cd'en Forårsvers og sommersange (uddrag)Det fine ensemble Nordic String Quartet har udgivet en helt ny indspilning af Dalbergs tre strygekvartetter, The string quartets, og de er virkelig værd at lytte til. Hilda Sehesteds musik kan man blandt andet stifte bekendtskab med på cd'en Forårsvers og sommersange (uddrag).


Politiken

d. 1. okt. 2019

af

af

Henrik Friis (f. 1978)

d. 1. okt. 2019