Gå til indholdHende der må dø


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

332 sider

Udgivet

2020

genre/form

roman,

romaner,

krimiOriginaludgave

2019


Beskrivelse


Krimi. Mikael Blomkvist bliver indblandet i en sag om en død hjemløs mand, da manden har en seddel med Blomkvists telefonnummer. Lisbeth Salander bliver indblandet i politiske skandaler og magtspil samtidig med, at hun én gang for alle må gøre op med sin fortid


Anmeldelser (6)


20. aug. 2019

Hæsblæsende og spændende afslutning på "Millennium-serien", hvor slagkraftige Lisbeth Salander indblandes i politiske skandaler og magtspil på ministerplan samtidig med hun engang for alle må gøre op med spøgelserne fra sin fortid, og bl.a. konfronterer sin tvillingesøster Camilla. Guf for de mange som har slugt serien.

Plottet sættes i gang af fundet af en død hjemløs mand i en park i Stockholm. Et tilsyneladende trist, men alt for almindeligt socialt betinget dødsfald, men da retsmedicineren Frederika Nyman finder en seddel i lommen på den hjemløse med journalisten Mikael Blomkvists telefonnummer på aner hun, at der måske ligger mere bag. Og da Blomkvist opdager, at den hjemløse har talt ofte og højt om den svenske forsvarsminister tager dramaet fart med ingredienser som foruden de politiske skandaler byder på DNA-forskning, Himalaya-ekspeditioner og en af den handlekraftige heltinde Lisbeth Salenders spidskompetencer, hacking af information. Millennium-seriens første tre bøger er skrevet af Stieg Larsson og de 3 afsluttende af David Lagercrantz.

Underholdende afslutning på en af de efter min mening mest underholdende krimiserier nogensinde. Af triste grunde får vi aldrig opklaret om Stieg Larsson ville have afsluttet sin serie anderledes, men jeg føler mig godt underholdt af Lagercrantz bud på Lisbeth Salanders skæbne.

Matcher international spænding fra andre skandinaviske forfattere fx A. J Kazinsky eller Michael Kratz Krefeld.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby

Politiken

Af

Bo Tao Michaëlis

d. 25. aug. 2019

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 25. aug. 2019

Berlingske tidende

Af

Merete Reinholdt

d. 23. aug. 2019

Weekendavisen

Af

Bo Bjørnvig

d. 23. aug. 2019

Litteratursiden.dk [online]

Af

Arne Larsen (f. 1952)

2019-08-29


Informationer og udgaver

Bog

2020

Bog

2019

Lydbog (net)

2019

Lydbog (cd)

2019

Lydbog (cd-mp3)

2019

Ebog

2019