Gå til indholdHelvedesilden : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

228 sider

Udgivet

2016

genre/form

roman,

krimiOriginaludgave

2016


Beskrivelse


Krimi. En norsk hjemmehjælper og hendes lille søn findes knivdræbt i en campingvogn. En brutal sag, også for kriminalkommissær Konrad Sejer, der må forsøge at samle trådene


Anmeldelser (4)


27. maj. 2016

En mor og hendes søn findes brutalt dræbt i en campingvogn. Hvorfor dog? Velskrevet og menneskeklog krimi i den nordiske tradition.

I sommeren 2005 bliver den norske hjemmehjælper Bonnie og hendes 5-årige søn Simon fundet knivdræbt i en campingvogn. Hun er enlig mor med en anstrengt økonomi, men gør hvad hun kan, for at give den lidt skrøbelige Simon et godt liv. Også i hjemmeplejen er hun afholdt. Mass er 56 og enlig mor til Eddie på 21. Eddie har en personlighedsforstyrrelse og kan ikke klare sig selv. Han bor derfor stadig hjemme og er med sine fikse ideer og glæde ved gifler og chokolade en god dreng. Så ændrer tingene sig; for Bonnie til den gode side og for Mass til den værre. I parallelle spor følger vi deres skæbne foruden Konrad Sejer, den menneskekloge politiefterforsker, som står for sagen.

En grum og velskrevet psykologisk krimi, hvor tilfældigheder ændrer alting. Man læser om de to enlige mødre og deres sønner og føler med dem begge, samtidig med at man håber, at det ikke vil gå så galt, som man ved, det vil. De parallelle spor fungerer meget fint, og at politiets opklaringsarbejde fylder relativt lidt, gør ingenting. Det er de psykologiske mekanismer og den menneskelige faktor, der er i centrum, og resultatet er en roligt fremadskridende og meget anbefalelsesværdig krimi.

Anvendes på linje med Karin Fossums (f. 1954) øvrige krimier og med forfattere som fx Karin Alvtegen og Hakon Nesser.

Lektørudtalelse

Af

Lone Krøgh

Litteratursiden.dk [online]

Af

Anne Klara Bæhr

2016-06-22

Politiken

Af

Bo Tao Michaëlis

d. 3. jun. 2016

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 27. jun. 2016


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2018

Bog

2016

Ebog

2016