Gå til indholdHelle for magten


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

271 sider: ill. i farver

Udgivet

2007

genre/form

biografierOriginaludgave

2007


Beskrivelse


Om socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt (f. 1966) og om en ny generation politikere, der skal løfte arven efter Ritt, Auken, Nyrup og Lykketoft


Anmeldelser (8)


1. jan. 1970

Oplagt til de mange biografilæsere og interesserede i nyere dansk/EU-politik. Det særlige ved bogen er, at HTS er kvinde og er kommet hurtigt ind i dansk toppolitik "udefra". Personen bag HTS er derfor ikke er kendt i samme omfang som andre toppolitikere.

God og interessant bog om socialdemokraternes første kvindelige formand og statsministerkandidat. HTS har i skrivende stund gennemført sin første valgkamp som formand og er blevet endnu mere kendt end da hun for to år siden blev valgt som afløser for Nyrup og Lykketoft. Bogen giver et spændende indblik i HTS' person og politiske opvækst, der gik igennem Europaparlamentet. HTS er den første danske toppolitiker, der er slået igennem ad denne vej i det danske politiske system. Derfor giver bogens første tredjedel et rigtig godt indblik i de forhold og det europæiske miljø hun indgår i. Vi får også et indtryk af et liv med et krævende topjob og familieliv. Bogen skriver medlevende om HTS' udvikling frem til 1. maj i år og kommer også i et vist omfang bagom HTS og hendes placering i de intriger og magtkampe i toppolitik - ikke mindst omkring formandskampen, der bragte hende til tops.

Også lige udkommet er samtalebogen Den første af Noa Redington. Den tidligere radikale - nu Ny alliance-politiker Anders Samuelsen har skrevet sin politiske selvbiografi Breve fra Europa om arbejdet som EU-parlamentariker.

God og medrivende biografi der kommer godt omkring HTS' person bemærkelsesværdige vej til toppen i dansk politik.

Lektørudtalelse

Af

Kent Skov

Journalisten

Af

Niels Lunde

2007, nr. 17

Jyllands-posten

Af

Tage Clausen

d. 16. nov. 2007

Berlingske tidende

Af

Karsten Svensson

d. 5. nov. 2007

Kristeligt dagblad

Af

Henrik Hoffmann-Hansen

d. 8. nov. 2007

Weekendavisen

Af

Arne Hardis

d. 9. nov. 2007

Information

Af

AnneGrethe Rasmussen

d. 10. nov. 2007

Politiken

Af

Peter Goll

d. 5. nov. 2007


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2013

Lydbog (cd-mp3)

2008

Lydbog (cd)

2008

Bog

2007