Gå til indholdHelens bog om gråd og trøst


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

202 sider

Udgivet

2012

Originaludgave

2012


Anmeldelser (2)


22. aug. 2012

Bogen henvender sig til forældre med småbørn i alderen 0-6 år. Især forældre til børn med kolik eller følsomme børn, der græder meget, vil have glæde af den. Indbydende forside og titel der formidler indholdet fint.

Forfatteren er sygeplejerske/sundhedsplejerske og står bag hjemmesiden www.netsundhedsplejerske.dk. Hun har udgivet flere bøger om børn i relation til mad, søvn og udvikling. Bogen er inddelt i kapitler, hvor barnets gråd på forskellige alderstrin behandles. Under hvert alderstrin gennemgås forskellige årsager til gråd, efter hver årsag kommer et afsnit med praktiske råd under overskriften: Hvad kan du gøre? Denne opbygning gør bogen let at finde rundt i og meget praktisk anvendelig. En kærlig og trøstende holdning til barnets gråd er den røde tråd i bogen. Formidlet i et umiddelbart let tilgængeligt sprog. Med stikordsregister.

Bøger om børns udvikling og trivsel indeholder ofte et kapitel om børns gråd. En bog, der udelukkende har fokus på barnets gråd, er Når spædbarnet græder fra 2000, der dog kun omhandler barnets første leveår. Hvis man trænger til noget nyt på hylden i denne genre, er denne udgivelse et godt bud.

Fin meget anvendelig praktisk orienteret bog med fokus på børns gråd og forældres muligheder for at trøste.

Lektørudtalelse

Af

Dorte Tissot Hansen

Tidsskrift for jordemødre

Af

Fie Hjørnet

Årg. 123, nr. 5 (2013)


Informationer og udgaver

Bog

2012

Bog

2012