Gå til indholdBøger / faglitteratur

Hekseurter og folketro


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

165 sider: ill. i farver

Udgivet

2018

Ophav
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Om traditionelle urters brug og magiske evner. Med kort indledning om hekse og vores opfattelse af dem, afsnit om Sct. Hans varsler og overtro, oversigter over heksenes foretrukne urter og urter der beskytter mod hekseri


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. sep. 2018

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 6. sep. 2018

Interessant og flot bog om traditionelle urters brug og magiske evner. For alle med interesse for etnobotanik og folketro.

Bogen skildrer den magi og overtro, der knytter sig til de traditionelle urter. Den indledes med et kort forord om hekse og vores opfattelse af dem. Herefter følger et afsnit om Sct. Hans varsler og overtro, oversigter over heksenes foretrukne urter og urter der beskytter mod hekseri. Størstedelen af bogen består af beskrivelser af urternes magiske evner og deres anvendelse i gammel tid. Fx lyder det om slåen: "Bær slåenbær på dig, og Fanden kan intet gøre dig". For romantikerne var der også hjælp at hente: "Senegræs, der lægges under din seng, får nye elskere til". Med alfabetisk planteregister. Anemette Olesen er kendt for sine bøger om krydderurter, ukrudt, køkkenhaver og lægeurter mv.

Meget fin bog med smukke farveillustrationer af planterne. Bogen indeholder mange pudsige historier, der giver et interessant indblik i en tid, hvor plantelivet, hekse og magi blev taget dybt alvorligt.

Bogen lægger sig tæt op ad Olesens bog HekseurterHeksens håndbog


Folk og flora. Bind 1


, 2006. Nærværende bog har dog bedre illustrationer i farve, ligesom der er tilføjet mere tekst til beskrivelserne af planterne. I Heksens håndbog er der mere om livet som heks og de magiske urter. Brøndegaards hovedværk i fire bind, Folk og flora. [Bind] 1, indeholder nyttig viden for læsere med videregående interesseBogen lægger sig tæt op ad Olesens bog Hekseurter, 2006. Nærværende bog har dog bedre illustrationer i farve, ligesom der er tilføjet mere tekst til beskrivelserne af planterne. I er der mere om livet som heks og de magiske urter. Brøndegaards hovedværk i fire bind, Folk og flora. [Bind] 1, indeholder nyttig viden for læsere med videregående interesseBogen lægger sig tæt op ad Olesens bog Hekseurter, 2006. Nærværende bog har dog bedre illustrationer i farve, ligesom der er tilføjet mere tekst til beskrivelserne af planterne. I Heksens håndbog er der mere om livet som heks og de magiske urter. Brøndegaards hovedværk i fire bind, Folk og flora. [Bind] 1, indeholder nyttig viden for læsere med videregående interesse.Informationer og udgaver

2018

Bog

Anemette Olesen (f. 1952)

Hovedland, 1. udgave

2018

E-bog

Anemette Olesen (f. 1952)

Lindhardt og Ringhof,i samarbejde Hovedland, 1. e-bogsudgave