Gå til indholdBøger / skønlitteratur til børn / roman

Heksejægerens bytte


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

606 sider

Udgivet

2016

Ophav

Pernille Eybye(forfatter)

Casper Lerche(korttegner)
Genre og formroman, fantasy, romaner
Målgruppe

til børn, til voksne

Originaludgave

2016


Beskrivelse


Fantasy. Smeden Taysin er hemmeligt forelsket i den urtekyndiges datter Lill. En dag hjælper de en familie på flugt fra kongens heksejægere, og snart er de selv på flugt. Men ved Taysin egentlig hvem han selv er?


Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. aug. 2016

af

af

Merete Trap

d. 8. aug. 2016

Riget Perina lider under den onde kong Tarodan. Men nu ulmer oprøret. Her kommer 1. og 2. del af fantasy-serien "Dragernes konge" om riget Perina og dets indbyggere. For unge fantasy-læsere, voksne kan også læse med.

I seriens bind 1. følger vi smeden Taysin der er forelsket i den urtekyndige Lill. Pga. kongens heksejægere, må de flygte fra deres landsby, og de drager ud på en farefuld færd imod hovedstaden Baile An Ri. I bind 2. følger vi den unge kvinde Kiri og hendes ven Josvai. De møder gøgleren Waris, som snart viser sig at have planer med Kiri. Riget Peridan er styret af den onde kong Tarodan, som har overtaget efter mordet på den tidligere kong Timodan. Kong Tarodan vil udrydde alle med magiske evner. Men ved Taysin, Kiri og Waris egentlig, hvem de selv er?.

Kærlighed, venskab og og magi er hovedingredienserne i denne spændende fantasyserie. Bøgerne foregår i et middelalderligt univers, som dog også rummer fantasivæsener. Handlingen bringer minder om gamle dages hekseforfølgelser, men kan også overføres på vores verdens aktuelle problemer omkring angst for dem der er anderledes. Umiddelbart virker 1. og 2. del ikke til at høre sammen, men langsomt føres læseren hen imod en forståelse for hovedpersonernes kommende samhørighed. Anbefales.

Kan fx sammenlignes med Carina Evytts store fantasy-roman Den fredløse, som også foregår i et gammeldags og middelalderligt univers.


litteratursiden.dk

d. 19. okt. 2016

af

af

Pia Bechmann

d. 19. okt. 2016

Tyrannen Tarodan har forbudt al magi, men magiske kræfter lader sig ikke tæmme. En grumme god start på serien ’Dragernes konge’. Dansk fantasy sprudler af energi. Bogen omhandler klassiske temaer som ...


litteratursiden.dk

d. 26. okt. 2016

af

af

Lene Jensen

d. 26. okt. 2016

Velskrevet historie om kærlighed og magi og om at være anderledes og forfulgt. Pernille Eybye har begået en storslået fantasyroman, og jeg nød hver eneste side. ’Heksejægerens bytte’ er så spændende, ...


Litteratursiden.dk [online]

d. 19. okt. 2016

af

af

Pia Bechmann

d. 19. okt. 2016


Litteratursiden.dk [online]

d. 26. okt. 2016

af

af

Lene Jensen

d. 26. okt. 2016


Himmelskibet

Nr. 51 (2017)

af

af

Thomas Winther

Nr. 51 (2017)


Børn & bøger

Årg. 69, nr. 8 (2016)

af

af

Anette Grønholt Andersen

Årg. 69, nr. 8 (2016)Informationer og udgaver

2016

Bog

Pernille Eybye

Tellerup

2016

Ebog

Pernille Eybye

Tellerup, 1. e-bogsudgave

2017

Lydbog (net)

indlæser: Sara Hamdrup

Tellerup

2017

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Sara Hamdrup

AV Forlaget Den Grimme Ælling