Bøger / faglitteratur til børn

Hamster


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
16 sider: ill. i farver
Udgivet
2021
Ophav
Sværhedsgrad

let at læse, for begynderlæsere

let: 14

Målgruppe

For 7-9-årige

Undervisning
til skolebrug

Beskrivelse


Hamsteren vil gerne gnave i ting, da dens tænder hele tiden vokser. Fagbog for 7-9-årige.

Indhold

En hamster ; Under jorden ; Store kinder ; Unger ; Kæledyr ; Hamster i bur


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. maj 2021

af

af

Boy Olesen

d. 17. maj 2021

Hamsteren vil gerne gnave i ting, da dens tænder hele tiden vokser. Fagbog for 7-9-årige.

Hamsteren beskrives som et lille dyr, der ligner en mus, dog med en mindre hale. I det fri lever hamsteren under jorden, og den spiser næsten alt - grønt, larver og biller og er i stand til at hamstre ved at gemme mad i kinderne. Der fortælles om hamsterens unger og om hamsteren som kæledyr. Raptoren havde fjer, så den kunne holde sig varm. I 1971 fandt man et fossil, der viste en raptor i kamp. Raptoren var et rovdyr og spiste fx firben, andre små dyr og ådsler. Bøgerne er i serien "Fakta 2".

Det fungerer godt at der i hamsterbogen er indlagt faktabokse, der fx fortæller om hamsterens farver, og om hvor gammel den kan blive. I Raptor-bogen giver en faktaboks beskeden om at man skal være 12 år for at se Jurassic Park. Begge bøger er velskrevne og læsepædagogisk veltilrettelagte. De meget flotte farvefotos giver en lyst til at se nærmere på bøgerne. Det gedigne bogudstyr signalerer i den grad respekt for den unge læser.

Bøgerne kan relateres til HamstereDinosaurer i kridttiden og Dinosaurer i kridttidenBøgerne kan relateres til Hamstere og .