Bøger / skønlitteratur / digte

Haiku II : 366 nye danske haiku


Beskrivelse


Digte. 366 haikudigte, ét for hver dag i året.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. juni 2013

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 18. juni 2013

Relevant for haikulæsere, som gerne vil orientere sig om nye udgivelser.

Forfatteren Ole Bundgaard er ikke et ukendt navn på fx børnebibliotekerne, men han har også udgivet forskellige lyriksamlinger. Aktuelt kommer her Haiku II, som efterfølger den haikusamling, han udgav i 2006. Den indeholdt et haiku for hver eneste dag i kalenderen, og den nye bog er i indhold, opsætning og udseende en tro kopi af udgivelsen fra 2006. I et efterskrift fortæller Ole Bundgaard om haikuformen: 17 stavelser fordelt på tre linjer med henholdsvis 5, 7 og 5 stavelser. Disse og et par andre formkrav anvender Bundgaard i sine 365 haiku, hvor han tilstræber den ønskede rytme. Det lykkes dog kun momentvis at nå et poetisk udtryk, som ikke per automatik fremkommer i en ren matematisk stavelsestællen, og det er desværre hovedindtrykket af Bundgaards nye haikuudgivelse.

Haikuformen er meget populær i disse år, hvor der kommer et væld af forsøg udi i genren. Noget af det bedste er fortsat Pia Tafdrups Boomerang fra 2007.

Ole Bundgaard anden haikusamling, der nok overholder forskellige formelle formkrav, men kun momentvis rammer et poetisk udtryk.