Gå til indholdHævnen er sød A/S


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

361 sider

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Humoristisk fortælling med tre meget forskellige handlingsforløb, som har det tilfælles, at de samlet fremhæver såvel menneskets bedste som værste sider. Et must for dig som allerede sluger forfatterskabet. Og oplagt for alle yndere af en fantasifuld fortælling, velkrydret med intelligent humor


Anmeldelser (2)


21. aug. 2020

Humoristisk fortælling med tre meget forskellige handlingsforløb, som har det tilfælles, at de samlet fremhæver såvel menneskets bedste som værste sider. Et must for dig som allerede sluger forfatterskabet. Og oplagt for alle yndere af en fantasifuld fortælling, velkrydret med intelligent humor.

Hugo Hamlin er en iværksætter med mange ideer. En ide fødes til en fest med gode naboer. Bordet er veldækket med både sild og snaps. Hugo får en ide om et firma, som specialiserer sig i at sælge noget så specielt som "færdiglavet hævn". Som tænkt så gjort. Snart er firmaet "Hævnen er sød A/S" en succes. Næste handlingsforløb finder også sted i Sverige. Victor Svensson er ambitiøs og drømmer om nye tider for Alderheims Kunsthandel. En smutvej til magten er måske nu kunsthandlerens datter? I Afrika savner Masai-medicinmanden Ole Mbatian en søn og en efterfølger. Spørgsmålet er nu om de tre handlingsforløb i virkeligheden hænger mere sammen, end de meget forskellige historier, ellers antyder det. Jonas Jonasson er skrevet flere romaner bl.a. den meget roste og filmatiserede Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt


Hugo Hamlin er en iværksætter med mange ideer. En ide fødes til en fest med gode naboer. Bordet er veldækket med både sild og snaps. Hugo får en ide om et firma, som specialiserer sig i at sælge noget så specielt som "færdiglavet hævn". Som tænkt så gjort. Snart er firmaet "Hævnen er sød A/S" en succes. Næste handlingsforløb finder også sted i Sverige. Victor Svensson er ambitiøs og drømmer om nye tider for Alderheims Kunsthandel. En smutvej til magten er måske nu kunsthandlerens datter? I Afrika savner Masai-medicinmanden Ole Mbatian en søn og en efterfølger. Spørgsmålet er nu om de tre handlingsforløb i virkeligheden hænger mere sammen, end de meget forskellige historier, ellers antyder det. Jonas Jonasson er skrevet flere romaner bl.a. den meget roste og filmatiserede Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt.

Jonasson skruer op for de barokke og fabulerende røverhistorier - det er bare god underholdning. Fortælleglæde på højeste niveau.

Det finurlige og det underfundige finder du også hos fx Fredrik Backman eller Erland Loe.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby

Litteratursiden.dk [online]

Af

Mette Balle Christensen

2020-09-21


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2022

Lydbog (net)

2020

Bog

2020

Lydbog (cd-mp3)

2020

Ebog

2020

Punktskrift

2020