Gå til indholdHåndværk & design : læring, kreativitet og nyskabelse i skolen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Inspiration til hvordan man planlægger undervisningsforløb inden for skolefaget Håndværk og design med særligt fokus på processen fra idé til færdigt produkt


Anmeldelser (4)


6. mar. 2014

Inspirations- og idébog for lærere og pædagoger til folkeskolens nye fag, håndværk og design.

Bogen giver inspiration på en visuel måde og viser undervisningsprocessen, hvor omdrejningspunktet er udforskning, eksperimenter og problemløsning. Produkterne er lavet på basis af genbrugsmaterialer, hvor materialet genopstår i et nyt design langt fra oprindelig form og funktion. Bogen giver en grundig indføring i faget lige fra forslag til indretning af lokaler til designprocesser og konkrete undervisningsforløb med udgangspunkt i overemner som lamper, hjemmet, opfindelser, jul, udeliv, rollespil, samt leg og fantasi. Design- og layoutmæssigt er bogen en lille perle, idet den på suveræn vis forener æstetik med sin dominerende billedside og en forholdsvis lille tekstmængde. Forfatterne udfolder en idérigdom af sanselige undervisningsforløb, hvor engagement, kreativitet og læring er omdrejningspunktet. Forfatterne sætter kreativitet, kvalitet og lækkert design i højsædet. De er henholdsvis lærer og pædagog i de kreative fag samt udøvende kunstnere.

Stof saks papir, 2013, og Bæredygtigt design, 2011, giver også forslag til kreative undervisningsforløb, som kan bruges i faget.

Den billedrige og designmæssigt virkelig lækre bog viser en mulig vej og dækker et behov for relevant litteratur til god, inspirerende undervisning fra idé til færdigt produkt. Bogen vil være en fantastisk støtte og inspirator for undervisere i folkeskolens nye fag, håndværk og design.

Lektørudtalelse

Af

Kirsten Thorning Thagaard

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Bent Mynster Illum

2014-06-13

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Lisbeth Tolstrup

2014-09-19

Håndarbejde nu

Af

Lisbeth Tolstrup

Årg. 49, nr. 2 (2014)


Informationer og udgaver

Bog

2014