Gå til indholdBøger / faglitteratur

Håndtere, evaluere, forandre - med low arousal og afstemt pædagogik


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

315 sider

Udgivet

2019

Ophav

Anna Sjölund(forfatter)

Bo Hejlskov Elvén(forfatter)
Målgruppe

til voksne

Undervisning

for pædagoger, for velfærdsprofessionelle


Beskrivelse


Indføring i low arousal, også kaldet afstemt pædagogik. En metode der er udviklet til at støtte børn og voksne med særlige behov, bl.a. inden for autismespektret. Med skema til videre pædagogisk analyse


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. jun. 2019

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 24. jun. 2019

Grundig indføring i low arousal, også kaldet afstemt pædagogik. Den anerkendende og imødekommende metode er udviklet til at støtte børn og voksne med særlige behov, bl.a. inden for autismespektret. Bogen henvender sig til studerende, fagfolk og pårørende.

Bogens forfattere er kapaciteter på området og har skrevet hver deres del af bogen. Først gennemgås de grundlæggende principper og håndtering af konflikter. I 2. del er der vejledning i evaluering og kortlægning af adfærdsrelevante faktorer. Sidste del handler bl.a. om at udvikle forståelse, forandring, stressreduktion og kravstilpasning. Skema til videre pædagogisk analyse og fyldig, kommenteret litteraturliste.

Dynamisk, inspirerende og instruktiv grundbog, relativt let at læse og forstå for enhver, der privat eller fagligt er engageret i et menneske med særlige behov. De mange konkrete eksempler og metaforer er med til at gøre teksten levende og nærværende, ligesom de pædagogisk-psykologiske overvejelser er interessante, fordi den traditionelle kognitive pædagogik udvides.

Metoden er temmelig ny og der findes derfor ikke meget litteratur i forvejen. Bo Hejlskov Elvén har tidligere skrevet Kort & godt om konflikter & low arousalAdfærdsproblemer hos anbragte unge


Projekt Særforanstaltning


. Adfærdsproblemer hos anbragte unge og Projekt Særforanstaltning henvender sig til fagfolkMetoden er temmelig ny og der findes derfor ikke meget litteratur i forvejen. Bo Hejlskov Elvén har tidligere skrevet Kort & godt om konflikter & low arousal. og Projekt Særforanstaltning henvender sig til fagfolkMetoden er temmelig ny og der findes derfor ikke meget litteratur i forvejen. Bo Hejlskov Elvén har tidligere skrevet Kort & godt om konflikter & low arousal. Adfærdsproblemer hos anbragte unge og henvender sig til fagfolk.


P [online]

d. 31. okt. 2019

af

af

Søren Vinther Fjærestad

d. 31. okt. 2019Informationer og udgaver

2019

Bog

Anna Sjölund

Dansk Psykologisk Forlag, 1. udgave

2019

Ebog

Anna Sjölund

Dansk Psykologisk Forlag, 1. udgave