Bøger / faglitteratur

Guldkorn til kampklare kællinger : om parforholdets veje og vildveje


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. nov. 2008

af

af

Katja Larsen

d. 18. nov. 2008

Guldkorn til kampklare kællinger er relevant for både singlekvinder og kvinder i parforhold.

Helle Kjærulf er journalist og skriver blandt andet artikler til Alt for damerne. Guldkorn til kampklare kællinger er baseret på forfatterens personlige oplevelser samt samtaler med en række eksperter omkring kvindeliv. Bogens første afsnit er til singlekvinden og handler om, hvordan man følelsesmæssigt bliver parat til et parforhold. Resten af bogen handler om, hvad der skal til for at få et godt parforhold, samt hvad man kan gøre ved konflikter eller hvis lysten forsvinder, og endelig hvordan man håndterer et eventuelt brud. Bogen er skrevet i et lettilgængeligt sprog og kommer omkring mange relevante emner. Der er gode henvisninger til yderligere læsning. Desuden er der en lang liste med numre og hjemmesider på pskykologer og terapeuter, som forfatteren har været i kontakt med.

Af nyere bøger findes der blandt andet Det levende parforhold, 2007 som handler om anerkendende dialog. En væsentlig forskel er dog at Guldkorn for kampklare kællinger tager flere emner op omkring kvindeliv og parforhold.

Guldkorn for kampklare kællinger er en meget relevant selvudviklingsbog til både singlekvinder og kvinder i parforhold. Forfatteren kommer omkring mange aspekter ved kvinders liv, hvordan vi udvikler os som selvstændigt individ samt partner. Indholdet leveres i et lettilgængeligt sprog og jeg er sikker på, at mange kvinder vil kunne få glæde af at læse bogen.