Gå til indholdGrundtvig rundt : en guide


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

302 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2018

Originaludgave

2018


Beskrivelse


En guide til N.F.S. Grundtvigs (1783-1872) tænkning inden for en række fællesmenneskelige temaer


Anmeldelser (10)


14. sep. 2018

En guide til Grundtvigs tænkning inden for en række områder. Bogen viser at hans tanker også har relevans i dag. Til interesserede i Grundtvig og hans tanker om omverdenen.

Der er skrevet et utal af bøger om Nikolai Frederik Severin Grundtvig, mange omhandler Grundtvig som person og andre tolker på hans tanker og prøver at rubricere ham. Denne bog af Ove Korsgaard er en guide til Grundtvigs syn på en række områder. De tolv områder der belyses er "Nationen", "Almuen", "Det moderne", "Medborgerskab", "Skolen", "Kirken", "De fremmede", "Kvinden", "Følelser", "Kamp", "Oplysning" og "Menneskesyn". Bogen er illustreret. Korsgaard har før skrevet om Grundtvig bl.a. i Kredsgang


N.F.S. Grundtvig


og N.F.S. GrundtvigDer er skrevet et utal af bøger om Nikolai Frederik Severin Grundtvig, mange omhandler Grundtvig som person og andre tolker på hans tanker og prøver at rubricere ham. Denne bog af Ove Korsgaard er en guide til Grundtvigs syn på en række områder. De tolv områder der belyses er "Nationen", "Almuen", "Det moderne", "Medborgerskab", "Skolen", "Kirken", "De fremmede", "Kvinden", "Følelser", "Kamp", "Oplysning" og "Menneskesyn". Bogen er illustreret. Korsgaard har før skrevet om Grundtvig bl.a. i Kredsgang og Der er skrevet et utal af bøger om Nikolai Frederik Severin Grundtvig, mange omhandler Grundtvig som person og andre tolker på hans tanker og prøver at rubricere ham. Denne bog af Ove Korsgaard er en guide til Grundtvigs syn på en række områder. De tolv områder der belyses er "Nationen", "Almuen", "Det moderne", "Medborgerskab", "Skolen", "Kirken", "De fremmede", "Kvinden", "Følelser", "Kamp", "Oplysning" og "Menneskesyn". Bogen er illustreret. Korsgaard har før skrevet om Grundtvig bl.a. i Kredsgang og N.F.S. Grundtvig.

Korsgaard er velbevandret i Grundtvig og bogen emmer af fortælleglæde og viden. Sproget er traditionelt og holdt i en nøgtern og akademisk tone. Korsgaard trækker fine linjer fra Grundtvig og frem til i dag indenfor de forskellige emner. Bogen fordrer et vist kendskab til historie, politik og filosofi.

Af andre bøger om Grundtvig


England og Grundtvig


Grundtvigs historiefilosofi


findes fx , England og og s historiefilosofiAf andre bøger om Grundtvig findes fx Grundtvig, og Grundtvigs historiefilosofiAf andre bøger om Grundtvig findes fx Grundtvig, England og Grundtvig og Af andre bøger om Grundtvig findes fx Grundtvig, England og Grundtvig og Grundtvigs historiefilosofi.

Lektørudtalelse

Af

Allan Thomsen Volhøj

Litteratursiden.dk [online]

Af

Helle Regitze Boesen

2018-10-30

Grundtvig studier

Af

Johannes Adamsen (f. 1964)

Bd. 69 (2018)

Politiken

Af

Steffen Heiberg

d. 17. nov. 2018

Jyllands-posten

Af

Flemming Østergaard (f. 1948)

d. 18. nov. 2018

Kristeligt dagblad

Af

Nils Gunder Hansen

d. 26. okt. 2018

Information

Af

Georg Metz

d. 12. okt. 2018

Weekendavisen

Af

Jens Bærentzen

d. 12. okt. 2018

Religion

Af

Bodil Kruse (f. 1944)

2019, nr. 4

Dansk kirketidende

Af

Lilian Munk Rösing

Årg. 171, nr. 6 (2019)


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2019

Lydbog (net)

2018

Bog

2018

Lydbog (cd-mp3)

2018

Ebog

2018