Bøger / faglitteratur til børn

Gris

Del af Husdyr

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. jan. 2014

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 3. jan. 2014

Denne fagbog om grise henvender sig til børn mellem 4 og 8 år. Det er en forholdsvis letlæst bog, som kan selvlæses af børn i indskolingen eller højtlæses for de lidt yngre dyreinteresserede børn. Bogen opfylder kravene til en fagbog og vil være egnet til faglige læsekurser i indskolingen.

Bogen indgår i den nye serie Husdyr, som også indeholder titler om heste, høns og køer. Bogen har lix 11,7 og indeholder 10 kapitler af 2 sider, som overvejende består af farvefotos suppleret med en kort tekst sat i meget overskuelige afsnit. Teksten fortælles med grisen som jeg-fortæller, hvilket er en sjældenhed i en fagbog, men det fungerer fint i denne bog især ved højtlæsning. Billederne er flotte og nuttede, grisene er frilandsgrise og glade. Det er en sød fagbog for de mindste læsere.

Bogen falder fint i tråd med Grise, 2012 i serien Mine venner på bondegården. Den lille gris, 2006 er en lidt sværere udgivelse, men med mere indhold, hvis man vil fordybe sig mere i emnet.

Sød, forholdsvis letlæst fagbog om grise for begynderlæsere, som har knækket læsekoden eller til højtlæsning for de allermindste.