Bøger / faglitteratur

Grib fremtiden : spilleregler for det 21. århundrede


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
414 sider: ill.
Udgivet
2011
Ophav

Beskrivelse


Vi har aldrig været rigere, men samtidig virker det, som om vi aldrig har været tættere på at køre menneskeheden lukt i afgrunden. Den gode nyhed er, at vi heller aldrig har haft bedre redskaber til at forstå verden og udvikle løsninger til at trives i den. De kommende årtier vil udfolde sig i spændingsfeltet mellem to overordnede udviklinger: Menneskeheden vil møde håndfaste udfordringer, ikke mindst i form af klimaforandringerne og voksende begrænsninger i vores forbrug af naturens ressourcer, og samtidig vil verden, og alt hvad der foregår i den, forbindes ekstremt tæt med stadig mere avanceret digital teknologi. Al virkelig fremgang og velstand opstår gennem udvekslingen af viden, ideer og erfaringer med andre - og det samspil kan vi gøre langt mere omfattende og produktivt i kraft af teknologien og den følelse af at være forbundet i et fællesskab, som den fører med sig. Men det kræver, at vi forstår spillets regler. Grib fremtiden - spilleregler for det 21. århundrede er en guide til fremtiden, en fremtid, der i langt højere grad end tidligere kræver, at vi tager ansvar, at vi deltager, åbner os og tænker i helheder.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. jan. 2011

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 19. jan. 2011

Målgruppen er visionære ledere og forretningsfolk. Og helt bredt alle med interesse for, hvordan vores fælles fremtid udvikler sig. Bogen kan bruges til opgaver fra og med gymnasieniveau, men er nok mest velegnet til videregående studier.

Forfatteren (f. 1961) er journalist og fremtidsforsker. Han har bl.a. også skrevet Den globale organisme og Den ny natur. I sin nye bog opstiller han, som titlen antyder det, en række spilleregler for det 21. århundrede. Som han overbevisende forklarer det i introduktionen er 2 udviklinger dynamoer for den fremtid vi vil møde, og den fremtid som vi gerne skal være med til at skabe. Den første udvikling er udfordringer fra klimaforandringerne og de følgende begrænsninger i forbruget af naturens ressourcer. Den anden vigtige udvikling eller måske snarere faktum er, at alt, hvad der foregår i verden "forbindes ekstremt tæt med stadig mere avanceret digital teknologi". Nøglesætninger i bogen er fx "Grænseoverskridende teknologi", "Fællesskab og indbyrdes afhængighed" og "Naturlige begrænsninger". Bogen er pædagogisk velfungerende med temaafsnit efterfulgt af konklusioner, der gør den velegnet også til "pluklæsning".

Andre bøger om fremtiden er fx Naisbitts Mind set eller fx med praktiske svar på klimaudfordringerne De grønne helte.

Interessant bog med bud på fremtiden, der dog nok umiddelbart har en relativt smal målgruppe, men som med aktiv formidling kan bruges i hvert fald på de større biblioteker.


Berlingske tidende

d. 3. apr. 2011

af

af

Henrik Ørholst

d. 3. apr. 2011


Jyllands-posten

d. 15. feb. 2011

af

af

Dennis Nørmark

d. 15. feb. 2011


Børsen

d. 4. feb. 2011

af

af

Steen Hildebrandt

d. 4. feb. 2011