Gå til indholdBøger / faglitteratur / biografier

Grækerens søn : sådan kunne Jesus' liv have set ud i virkeligheden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

114 sider: ill.

Udgivet

2010

Ophav

Knud Oldin(forfatter)
Genre og formbiografier
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. aug. 2010

af

af

Hans Michelsen

d. 25. aug. 2010

Bogen vil gøre op med legenderne i Det Nye Testamente og gøre Jesus medmenneskelig uden at fratage ham hans utrolige evner. Den henvender sig til læsere, der er interesseret i religion og Jesus-skikkelsen.

Bogen argumenterer blandt andet for, at Jesus' far var græsk, at Maria Magdalene var halvsøster til Jesus, og at det i virkeligheden var Lazarus, der blev korsfæstet i stedet for Jesus, som en del af et plot udtænkt af Jesus selv. Som indicium anføres, at evangelierne oprindelig er skrevet på græsk, og bogen ser i Torinoklædet aftrykket af en ikke-jødisk mand. En station i korsvandringen i kirken i Rennes le Château, angives at vise, at Jesus blev båret levende ud af graven i stedet for at blive båret død ind i den. Forfatteren præsenteres som uafhængig forsker. Han er historisk skribent i Nyk. F. Folketidende. Han har bidraget til Historien om Lalandia, 2006 og til Jul på Falster, 2008 om Borgerstiftelsen (frimureri).

Der kan læses om Jesus bl.a. i Jesus-jøde, rebel Gud?, 2008, Gåden om Maria Magdalene, 2006 og Jesus, 2002.

Det lykkes forfatteren at argumentere for at opfatte Jesus som en historisk person snarere end en apokalyptisk gudesøn. Han opfatter Jesus som en hellenistisk inspireret profet. Synspunkterne i bogen er kontroversielle, og forfatteren er bevidst om, at de vil skabe en heftig debat. Bagsideteksten anfører, at bogen er et videnskabeligt arbejde, men i bogen præsenteres forfatterens egen personlige opfattelse.Informationer og udgaver

2010

Bog

Knud Oldin

Skriveforlaget, 1. udgave

2011

Ebog

Knud Oldin

Skriveforlaget, 1. e-bogs-udgave