Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

461 sider

Udgivet

2008

Ophav

Dennis Lehane(forfatter)
Genre og formroman, krimi
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Krimi fra Boston, hvor politiet står uden spor efter en forsvundet 4-årig pige. Hendes onkel og tante hyrer derfor detektivparret Patrick Kenzie og Angela Gennaro


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Per Månson

2008

Lehanes mange læsere og andre yndere af hårdkogte kvalitetskrimier bliver bestemt ikke skuffede. Filmatiseringen skaffer forhåbenligt nye læsere til.

Lehanes første roman på dansk En bøn om regn havde samme detektivpar i hovedrollen. Senere er det bl.a. blevet til den stærkt filmatiserede Mystic River. Patrick Kenzie og Angela Gennaro bliver opsøgt af onklen og tanten til den forsvundne 4-årige Amanda. Politiet er uden spor og parret forsøger at undslå sig sagen, men bliver alligevel følelsesmæssigt involverede. En lang og sej efterforskning fører dem gennem skrækkelige pædofili-miljøer og til narkogangstere, men Kenzie har også lyssky kontakter fra sin barndom og kan bl.a. trække på den grænsepsykotiske bølle Bubba. Lehane er en ordets mester og kan samtidig holde læseren naglet til siderne, selv om selve efterforskningen egentlig er i dødvande i over et år. Hans persongalleri er både fascinerende og skræmmende i en krimi, hvor alle beskidte tricks er i orden, hvis det tjener et godt formål.

Lehane er ikke for folk med svage nerver eller stærk moral, han er en opdateret Hammett/Chandler i den hårdkogte elite.

En hårdkogt kvalitetskrimi, der ikke bare er synd, sex og slagsmål, men også begavet underholdning, der sætter sig i læseren.


Jyllands-posten

d. 15. maj. 2008

af

af

Niels Lillelund

d. 15. maj. 2008


Information

d. 26. jun. 2008

af

af

Tonny Vorm

d. 26. jun. 2008


Politiken

d. 21. jun. 2008

af

af

Kim Skotte

d. 21. jun. 2008


Weekendavisen

d. 25. apr. 2008

af

af

Joakim Jakobsen

d. 25. apr. 2008Informationer og udgaver

2008

Bog

Dennis Lehane

Politiken, 1. udgave