Gå til indholdGone, baby, gone


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

461 sider

Udgivet

2008

genre/form

roman,

krimiOriginaludgave

2008


Beskrivelse


Krimi fra Boston, hvor politiet står uden spor efter en forsvundet 4-årig pige. Hendes onkel og tante hyrer derfor detektivparret Patrick Kenzie og Angela Gennaro


Anmeldelser (5)


1. jan. 1970

Lehanes mange læsere og andre yndere af hårdkogte kvalitetskrimier bliver bestemt ikke skuffede. Filmatiseringen skaffer forhåbenligt nye læsere til.

Lehanes første roman på dansk En bøn om regn havde samme detektivpar i hovedrollen. Senere er det bl.a. blevet til den stærkt filmatiserede Mystic River. Patrick Kenzie og Angela Gennaro bliver opsøgt af onklen og tanten til den forsvundne 4-årige Amanda. Politiet er uden spor og parret forsøger at undslå sig sagen, men bliver alligevel følelsesmæssigt involverede. En lang og sej efterforskning fører dem gennem skrækkelige pædofili-miljøer og til narkogangstere, men Kenzie har også lyssky kontakter fra sin barndom og kan bl.a. trække på den grænsepsykotiske bølle Bubba. Lehane er en ordets mester og kan samtidig holde læseren naglet til siderne, selv om selve efterforskningen egentlig er i dødvande i over et år. Hans persongalleri er både fascinerende og skræmmende i en krimi, hvor alle beskidte tricks er i orden, hvis det tjener et godt formål.

Lehane er ikke for folk med svage nerver eller stærk moral, han er en opdateret Hammett/Chandler i den hårdkogte elite.

En hårdkogt kvalitetskrimi, der ikke bare er synd, sex og slagsmål, men også begavet underholdning, der sætter sig i læseren.

Lektørudtalelse

Af

Per Månson

Jyllands-posten

Af

Niels Lillelund

d. 15. maj. 2008

Information

Af

Tonny Vorm

d. 26. jun. 2008

Politiken

Af

Kim Skotte

d. 21. jun. 2008

Weekendavisen

Af

Joakim Jakobsen

d. 25. apr. 2008


Informationer og udgaver

Bog

2008