Bøger / faglitteratur til børn

Gøgl i hverdagen - sådan!


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Forslag til en række gøgl- og akrobatikaktiviteter for børn i alderen 5-9 år. Aktiviterer der skal give børnene glæde, selvfølelse og selvværd samt mulighed for øget kropsvidsthed gennem udforskning og kontrol af kroppens bevægemuligheder.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. sep. 2008

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 30. sep. 2008

Ny bog med pædagogiske anvisninger til forældre, børnehavepædagoger, lærere og pædagoger i indskolingen, som vil have inspiration og anvisninger på, hvordan man laver gøgl med børn fra 5 til 9 år.

De to forfattere videregiver deres store erfaring med gøgl for børn. Deres udgangspunkt er, at glæden er den bærende kraft - glæden ved at være aktiv, at samarbejde og prøve nyt udvikler selvværd. Bogen giver forslag til klare instruktioner med angivelse af rekvisit i enkle og mere udfordrende gøgleraktiviteter, balancenumre, jonglering, fakirnumre og akrobatik. Aktiviteterne kan foregå stort set alle steder, i klassen, i gymnastiksalen, i skolegården og på legepladsen, og kan evt. bruges i forbindelse med en forestilling. Bogen giver forslag til, hvordan man instruerer aktiviteten og beskriver de pædagogiske muligheder. Hertil har forfatterne lavet et aktivitetsanalyseskema, som kan bruges til at instruere og udvikle aktiviteten. De mange farvefotos med børn i gøglersituationer er meget inspirerende. Bogen giver henvisning til anden litteratur og forslag til rekvisitter i en taske til gøgl.

Bogen supplerer Palle Krabbes Hopla gøgler, 1988, som henvender sig mere til børnene selv.

Meget inspirerende bog om gøgleraktiviteter for børn med inspiration til lærere og pædagoger. Bogen beskriver, hvilke redskaber, der skal bruges og hvilke fysiske og sociale egenskaber, den enkelte øvelse udvikler hos barnet.


Folkeskolen

Årg. 126, nr. 7 (2009)

af

af

Inger Ubbesen

Årg. 126, nr. 7 (2009)